Business & Finance Δευτέρα 28/08/2023, 21:15
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

OpenAI: Εγκαινιάζει το ChatGPT Enterprise, το μεγαλύτερο γεγονός από το ντεμπούτο του ChatGPT

OpenAI: Εγκαινιάζει το ChatGPT Enterprise, το μεγαλύτερο γεγονός από το ντεμπούτο του ChatGPT

Το OpenAI ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα τη μεγαλύτερη είδηση από το ντεμπούτο του ChatGPT: Παρουσιάζει το ChatGPT Enterprise, τη συνδεδεμένη με το chatbot AI, επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα είναι διαθέσιμο από σήμερα Δευτέρα.

Το εν λόγω εργαλείο βρίσκεται σε ανάπτυξη για «λιγότερο από ένα χρόνο» και είχε τη βοήθεια περισσότερων από 20 εταιρειών διαφορετικών μεγεθών και βιομηχανιών, δήλωσε στο CNBC o δεύτερος τη τάξει του OpenAI, Brad Lightcap. Το ChatGPT Enterprise περιλαμβάνει πρόσβαση στο GPT-4 χωρίς όρια χρήσης και έχει απόδοση που είναι έως και δύο φορές ταχύτερη από τις προηγούμενες εκδόσεις. Ο Lightcap είπε ότι η τιμολόγηση δεν θα ανακοινωθεί δημόσια και ότι «θα εξαρτηθεί, για εμάς, από τις περιπτώσεις χρήσης και το μέγεθος κάθε εταιρείας». Στους χρήστες περιλαμβάνονται οι Block, Canva και The Estee Lauder Cos. 

Νωρίτερα φέτος, η επένδυση της Microsoft στο OpenAI – με επιπλέον 10 δισ. δολάρια – αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επένδυση τεχνητής νοημοσύνης του έτους, σύμφωνα με το PitchBook, και τον Απρίλιο, η startup φέρεται να έκλεισε μια πώληση μετοχών αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις από εταιρείες όπως η Sequoia Capital και η Andreessen Horowitz. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο, ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες, σπάζοντας ρεκόρ για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καταναλωτών στην ιστορία: «ειλικρινά δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο και το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί από τότε», είπε ο Brian Burke, αντιπρόεδρος έρευνας στη Gartner.

Πάνω από το 80% των εταιρειών του Fortune 500 είχαν ομάδες που χρησιμοποιούσαν ενεργά το ChatGPT. 

Ένας βασικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ του ChatGPT Enterprise και της έκδοσης που απευθύνεται στους καταναλωτές: Το ChatGPT Enterprise θα επιτρέπει στους πελάτες να εισάγουν εταιρικά δεδομένα για να εκπαιδεύσουν και να προσαρμόσουν το ChatGPT για τους δικούς τους κλάδους και περιπτώσεις χρήσης, αν και ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στο ντεμπούτο της Δευτέρας. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει ένα άλλο επίπεδο χρήσης, που ονομάζεται ChatGPT Business, για μικρότερες ομάδες, αλλά δεν καθόρισε χρονοδιάγραμμα.

Το ντεμπούτο του ChatGPT Enterprise λαμβάνει χώρα, καθώς η κούρσα εξοπλισμών στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να εντείνεται μεταξύ των πρωταγωνιστών των chatbot, όπως οι OpenAI, Microsoft, Google και Anthropic. Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στις καθημερινές τους ρουτίνες, οι τεχνολογικοί γίγαντες αγωνίζονται να λανσάρουν όχι μόνο νέες εφαρμογές chatbot, αλλά και νέες δυνατότητες. Τον Μάιο, το OpenAI κυκλοφόρησε την εφαρμογή iOS, ακολουθούμενη από την εφαρμογή Android τον Ιούλιο. Η Google κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις στο chatbot Bard και η Microsoft κάνει το ίδιο με το Bing, εισάγοντας λειτουργίες όπως η οπτική αναζήτηση. Η Anthropic, η startup τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε από πρώην στελέχη του OpenAI, παρουσίασε ένα νέο chatbot AI, το Claude 2, τον Ιούλιο, μήνες αφότου συγκέντρωσε 750 εκατομμύρια δολάρια σε δύο γύρους χρηματοδότησης.

Το ChatGPT, όπως πολλά μεγάλα μοντέλα γλώσσας, είναι ακριβό στη λειτουργία του, σύμφωνα με ένα tweet του Δεκεμβρίου από τον CEO Sam Altman, που υποδηλώνει ότι η λειτουργία της υπηρεσίας για 100 εκατομμύρια άτομα το μήνα μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια. 

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη του ChatGPT Enterprise ήταν να βρεις πώς να ιεραρχήσεις τις λειτουργίες, είπε ο Lightcap.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

To ChatGPT έρχεται στα Windows

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο νέο πεδίο μάχης για τις εταιρείες τεχνολογίας

Διαθέσιμες για preview σε κινητά οι νέες εκδόσεις των Bing και Edge

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News