Business & Finance Παρασκευή 25/08/2023, 21:19
BUSINESS & FINANCE

Διαζύγιο (;) Bayer – Artisan

Η Bayer έχει ένα «πλήθος προβλημάτων», συμπεριλαμβανομένου του «υπερβολικού χρέους», δήλωσε ο Samra.

Διαζύγιο (;) Bayer – Artisan

Η Bayer είναι ένας «όμιλος επιχειρήσεων» που πρέπει να κάνει σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της «αποσύνδεσης» των δύο από τους τρεις επιχειρηματικούς βραχίονες της, δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο επενδυτής Artisan Partners.

Η Artisan θέλει η εταιρεία φαρμάκων-παρασιτοκτόνων να αποσυνδέσει τις μονάδες της που αφορούν τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και τα φαρμακευτικά προϊόντα, δήλωσε. «Πρόσφατα στείλαμε μια επιστολή στον όμιλο Bayer», δήλωσε σε συνέντευξή του ο David Samra, ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας International Value της Artisan.

Η Bayer έχει ένα «πλήθος προβλημάτων», συμπεριλαμβανομένου του «υπερβολικού χρέους», δήλωσε ο Samra.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Bill Anderson δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι δεν αποκλείει καμία επιλογή στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναθεώρησης της στρατηγικής και της δομής της διαφοροποιημένης εταιρείας.

Πριν αναλάβει την κορυφαία θέση τον Ιούνιο, ο Anderson δήλωσε ότι διατηρεί ανοιχτό μυαλό σχετικά με το αν θα διασπάσει την εταιρεία σε μικρότερα κομμάτια, όπως ζήτησαν ορισμένοι επενδυτές, λέγοντας ότι άλλοι επενδυτές αντιτίθενται στην ιδέα.

Η Artisan είναι ο δέκατος έκτος μεγαλύτερος επενδυτής της Bayer, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

«Προτείναμε να μειώσουν το μέρισμα στο μηδέν, επειδή χρειάζονται τα κεφάλαια για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να επανεπενδύσουν στην επιχείρησή τους», δήλωσε ο Samra, προσθέτοντας ότι η επιστολή εστάλη πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Bayer στις 8 Αυγούστου.

«Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση των κερδών της, η εταιρεία συγκεκριμένα βγήκε και είπε ότι είναι δεσμευμένη στο μέρισμα, το οποίο είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνει για το μακροπρόθεσμο συμφέρον της επιχείρησής της».

Η Bayer αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Samra δήλωσε ότι αν και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Bayer δεν έχει γράψει άμεσα απαντητική επιστολή στην Artisan, έχουν έρθει σε επαφή. Δήλωσε επίσης ότι η Artisan «δεν πρότεινε συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο (η Bayer) θα πρέπει να αναδιαρθρώσει την επιχείρησή της» στην επιστολή.

«Η εταιρεία αποτελείται από μία σωστά κλιμακούμενη επιχείρηση που έχει μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα, ενώ οι μονάδες της για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι χαμηλού περιθωρίου κέρδους και πιθανώς πιο πολύτιμες στα χέρια κάποιου άλλου», είπε στη συνέντευξη.

Πηγή:Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News