Business & Finance Πέμπτη 24/08/2023, 21:03
BUSINESS & FINANCE

Συμφωνία της Shein με την Forever21 για την αγορά των ΗΠΑ

Συμφωνία της Shein με την Forever21 για την αγορά των ΗΠΑ

Η εταιρεία ένδυσης Shein ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ήρθε σε συμφωνία με την SPARC Group, μια κοινοπραξία μεταξύ του ιδιοκτήτη της Forever 21 Authentic Brands και του διαχειριστή εμπορικών κέντρων Simon Property.

Η συμφωνία θα επεκτείνει την εμβέλεια της Forever 21 φέρνοντας το brand της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Shein, η οποία εξυπηρετεί περίπου 150 εκατομμύρια χρήστες. Η συνεργασία παρουσιάζει επίσης μια ευκαιρία για τη Shein, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και έχει ιδρυθεί στην Κίνα, να εισέλθει στα σημεία λιανικής πώλησης της Forever 21 σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Shein αποκτά περίπου το ένα τρίτο του διαχειριστή της Forever 21, την Sparc Group. Η Sparc, με τη σειρά της, αποκτά μειοψηφικό μερίδιο στη Shein, η οποία αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης νωρίτερα φέτος. Η Sparc παράγει και διανέμει προϊόντα για επτά από τις μάρκες της Authentic, οι οποίες εκτός από τη Forever 21 περιλαμβάνουν τις Aéropostale, Nautica, Lucky Brand, Brooks Brothers, Eddie Bauer και Reebok.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της Shein πέρα από την πώληση ρούχων σε χαμηλές τιμές. Η Shein έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές fast fashion στις ΗΠΑ με βάση το μερίδιο αγοράς, ωστόσο θέλει να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα πέρα από αυτά που φτιάχνονται στα εργοστάσια της. 

Mε πληροφορίες από Nikkei Asia

Διαβάστε επίσης:

Πώς η Temu βγάζει χρήματα από σούπερ φτηνά αγαθά, όπως έξυπνα ρολόγια των 10 δολ.

Η H&M μηνύει τη Shein για αντιγραφή σχεδίων

Shein: Επέκταση στο εξωτερικό για μικρότερη εξάρτηση από την Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News