Business & Finance Τετάρτη 23/08/2023, 20:46
BUSINESS & FINANCE

Η Janssen της J&J θα κλείσει μέρος του τμήματος εμβολίων της στην Ολλανδία

Η Janssen της J&J θα κλείσει μέρος του τμήματος εμβολίων της στην Ολλανδία

Tμήμα της Janssen της Johnson & Johnson, το οποίο συνέβαλε στην ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 με μία δόση, θα κλείσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στην Ολλανδία, ανέφερε η εφημερίδα De Telegraaf.

Σε ηλεκτρονική απάντηση την Τετάρτη, η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να εγκαταλείψει ορισμένα από τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της, τα οποία, όπως είπε, είχε αρχικά γνωστοποιήσει στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2023.

«Αξιολογούμε επίσης συνεχώς το παγκόσμιο αποτύπωμά μας, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, για να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρίνεται στις τρέχουσες και εξελισσόμενες επιστημονικές μας ανάγκες», ανέφερε η Johnson & Johnson, προσθέτοντας ότι οι εγκαταστάσεις της στο Leiden της Ολλανδίας είναι μια σημαντική τοποθεσία.

Η De Telegraaf ανέφερε ότι 2.500 άτομα εργάζονταν στην Janssen στις Κάτω Χώρες, το ένα τέταρτο των οποίων ήταν στο τμήμα που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες και τα εμβόλια. Σημείωσε όμως ότι δεν είναι σαφές πόσες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν.

Η σχετικά μεγάλη ολλανδική επιχείρηση εμβολίων της J&J προέρχεται εν μέρει από την εξαγορά της Crucell, της εταιρείας παραγωγής εμβολίων, ύψους 2,1 δισ. δολαρίων το 2011.

Η J&J δήλωσε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου τον Ιούλιο ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη εμβολίων για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), την ηπατίτιδα και τον HIV. Είπε την Τετάρτη ότι συνεχίζει τις εργασίες για ένα εμβόλιο κατά των βακτηριακών λοιμώξεων E.coli.

Το εμβόλιο COVID-19 της Janssen δεν απέδωσε τόσο καλά όσο ήλπιζε η εταιρεία στις χώρες υψηλού εισοδήματος, εν μέρει λόγω ανησυχιών για θρόμβους αίματος ως σπάνια παρενέργεια. Τον Ιούνιο του 2023, ο FDA ανακάλεσε την άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου κατόπιν αιτήματος της Janssen.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News