Business & Finance Σάββατο 19/08/2023, 23:01
BUSINESS & FINANCE

American Airlines: Μήνυση στο ιστότοπο Skiplagged για εξαπάτηση

American Airlines: Μήνυση στο ιστότοπο Skiplagged για εξαπάτηση

Μήνυση εναντίον του ταξιδιωτικού ιστότοπου Skiplagged κατέθεσε η American Airlines γιατί, όπως αναφέρει σε αυτήν η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι εξουσιοδοτημένη να πουλά εισιτήρια της αεροπορικής. 

Στην μήνυση η American Airlines αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του ιστότοπου ότι βοηθά τους πελάτες του να εξοικονομήσουν χρήματα εκμεταλλευόμενος κάποια παραθυράκια στην τιμολόγηση των εισιτηρίων είναι ψεύτικος.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι οι αλγόριθμοί του εντοπίζουν φθηνότερα εισιτήρια με ενδιάμεσο σταθμό στον επιθυμητό προορισμό, επιτρέποντας στον πελάτη να αποχωρήσει πριν πάρει πτήση ανταπόκρισης. Σε ένα παράδειγμα, η Skiplagged έδειξε ότι μπορεί να είναι πιο ακριβή η αγορά μιας απευθείας πτήσης από την Ατλάντα στο Ορλάντο από μια πτήση με ανταπόκριση στο Ντάλας με ενδιάμεση στάση στο Ορλάντο.

«Όμως, πολλοί από τους ναύλους που εμφανίζονται στον ιστότοπο της Skiplagged είναι υψηλότεροι από αυτούς που θα πλήρωνε ο καταναλωτής αν απλά έκλεινε εισιτήριο στον ιστότοπο της American ή μέσω ενός πραγματικού εξουσιοδοτημένου πράκτορα», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων του ιστότοπου παραβιάζουν τις πολιτικές της American και ότι η Skiplagged ενθαρρύνει τους χρήστες της να λένε ψέματα στους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας, εάν ερωτηθούν για τις προθέσεις τους.

Εκτός από την αγωγή με την οποία ζητείται η έκδοση μόνιμης διαταγής που να απαιτεί από την Skiplagged να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς της αεροπορικής εταιρείας, ζητείται η λογιστική καταγραφή όλων των πωλήσεων αμερικανικών πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Skiplagged, η λογιστική καταγραφή όλων των πωλήσεων αμερικανικών πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Skiplagged μέσω οποιουδήποτε άλλου ταξιδιωτικού πρακτορείου, η νόμιμη αποζημίωση, καθώς και όλες οι πραγματικές ζημίες που υπέστη η American ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Skiplagged.

Αν και η πρακτική του «skiplagging» δεν είναι γενικά παράνομη, αλλά πολλές αεροπορικές εταιρείες το έχουν περιορίσει υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή παραβιάζει τις πολιτικές τους.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι επιβάτες όταν κάνουν «skiplag». Για παράδειγμα, η διαδικασία δεν θα λειτουργήσει εάν ο ταξιδιώτης επιλέξει να παραδώσει τις αποσκευές του, καθώς οι αποσκευές συνήθως φέρουν ετικέτα για τον τελικό προορισμό του επιβάτη.

Τέλος, η πρακτική αυτή λειτουργεί μόνο για εισιτήρια απλής μετάβασης, καθώς αν παραλειφθεί ένα τμήμα της πτήσης, τότε ακυρώνεται και το υπόλοιπο της κράτησης της πτήσης, όπως προειδοποιούν διάφοροι ταξιδιωτικοί ιστότοποι. Για τους επιβάτες που επιθυμούν να επιβιβαστούν σε ταξίδια μετ’ επιστροφής, απαιτούνται δύο ξεχωριστά εισιτήρια απλής μετάβασης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News