Business & Finance Σάββατο 19/08/2023, 20:21
BUSINESS & FINANCE

Η Cruise μειώνει κατά 50% τα ρομποταξί στην Καλιφόρνια, ενώ η αρμόδια Αρχή διερευνά κάποια «περιστατικά»

Η Cruise μειώνει κατά 50% τα ρομποταξί στην Καλιφόρνια, ενώ η αρμόδια Αρχή διερευνά κάποια «περιστατικά»

Στη μείωση κατά 50% του στόλου των ρομποταξί της στο Σαν Φρανσίσκο θα προχωρήσει η Cruise, καθώς οχήματά της ενεπλάκησαν σε διάφορα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Οχημάτων της Καλιφόρνιας (DMV) «βρίσκεται σε επαφή με την εταιρεία και τους αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου για να προσδιορίσει τα γεγονότα που οδήγησαν σε κάποια “περιστατικά” και ζήτησε από την Cruise να μειώσει αμέσως τον στόλο των εν λειτουργία οχημάτων της κατά 50% μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να λάβει τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εμπλοκή των αυτόνομων οχημάτων της Cruise σε πολλά ατυχήματα στο Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα, όπου τα αυτοκίνητα φάνηκε να καθυστερούν σε διασταυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός το βράδυ της Πέμπτης, όταν συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα.

Η μείωση αποτελεί πλήγμα για την Cruise, θυγατρικής της General Motors, η οποία άρχισε να προσφέρει επί πληρωμή υπηρεσία ρομποτάξι στο Σαν Φρανσίσκο, αφού η ίδια και η Waymo της Alphabet έλαβαν άδεια να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις της μεταφοράς επιβατών επί πληρωμή με οχήματα χωρίς οδηγό σε όλο το Σαν Φρανσίσκο. Η Cruise λειτουργεί επί του παρόντος με λίστα αναμονής.

Η DMV επισημαίνει επίσης την αυξανόμενη συζήτηση στο Σαν Φρανσίσκο σχετικά με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Οι αντίπαλοι λένε ότι είναι επικίνδυνα και είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στη μετακίνηση σε πυροσβέστες και άλλους φορείς άμεσης ανταπόκρισης, ενώ οι υπερασπιστές λένε ότι είναι καινοτόμα και θα κάνουν τη μετακίνηση στην πόλη φθηνότερη και ευκολότερη.

Η DMV δήλωσε ότι η Cruise συμφώνησε με τη μείωση και δεν θα έχει περισσότερα από 50 από τα αυτόνομα οχήματά της σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι περισσότερα από 150 σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Cruise δήλωσε τον Αύγουστο ότι λειτουργούσε 300 αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και 100 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκπρόσωπος της Cruise δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό εκτός των εργάσιμων ωρών.

Σε μια ανάρτηση στο blog του το βράδυ της Παρασκευής, ο γενικός διευθυντής της Cruises στο Σαν Φρανσίσκο, Greg Dietrerich, έγραψε ότι το ατύχημα με ένα όχημα της Cruise και ένα πυροσβεστικό όχημα την Πέμπτη είχε διάφορους παράγοντες που συνέβαλαν στο συμβάν, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων στη διασταύρωση που είναι δύσκολο να δει κανείς. Είπε επίσης ότι το πυροσβεστικό όχημα οδηγούσε σε λάθος λωρίδα για να «παραβιάσει» ένα κόκκινο φανάρι.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές και τις υπηρεσίες της πόλης σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις EMV για να μειώσουμε την πιθανότητα να ξανασυμβούν περιστατικά όπως αυτά», έγραψε ο Dietrerich.

Ο στόλος της Cruise ενεπλάκη σε διάφορα περιστατικά την περασμένη εβδομάδα που τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Εκτός από τη σύγκρουση με πυροσβεστικό όχημα, ένα όχημα της Cruise φέρεται να κόλλησε σε τσιμέντο και ένα αυτόνομο όχημα με επιβάτη χτυπήθηκε από έναν οδηγό. Ο άλλος οδηγός σε αυτό το περιστατικό περνούσε με κόκκινο, σύμφωνα με την Cruise. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα πλήθος οχημάτων Cruise ακινητοποιήθηκε και επιβράδυνε την κυκλοφορία έξω από ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ο CEO της Ford προβλέπει ανάπτυξη 1.000% για τις υπηρεσίες λογισμικού στο αυτοκίνητο

ΗΠΑ: Τα ρομποταξί της Google και της GM επεκτείνουν τη λειτουργία τους στο Σαν Φρανσίσκο

General Motors: Η ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα έφερε αυξημένα κέρδη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News