Business & Finance Πέμπτη 17/08/2023, 21:34
BUSINESS & FINANCE

Η Fed προχωρά σε λήψη μέτρων κατά της συνδεδεμένης με την FTX, Farmington State Bank

Η Fed προχωρά σε λήψη μέτρων κατά της συνδεδεμένης με την FTX, Farmington State Bank

Η Federal Reserve προέβη σε ενέργειες αναγκαστικής επιβολής κατά της Farmington State Bank, η οποία έχει δεσμούς με την αποτυχημένη εταιρεία κρυπτονομισμάτων FTX, και της εταιρείας χαρτοφυλακίου της, FBH Corp.  

Το Συμβούλιο της Fed εξέδωσε εντολή παύσης και απαγόρευσης κατά των εταιρειών και τις διέταξε να λάβουν μια σειρά από μέτρα καθώς η Farmington κλείνει τις δραστηριότητές της -συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των αρχείων και της μη απόκτησης πρόσθετων καταθέσεων με μεσολάβηση. 

«Η δράση του διοικητικού συμβουλίου διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητες της τράπεζας θα τερματιστούν με τρόπο που προστατεύει τους καταθέτες της και το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων», ανέφερε η Fed σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. «Η δράση απαγορεύει επίσης στη Farmington και την FBH να προβαίνουν σε διανομή μερισμάτων ή κεφαλαίου, να διαχέουν ταμειακά διαθέσιμα και να συμμετέχουν σε ορισμένες δραστηριότητες χωρίς την έγκριση των εποπτικών αρχών της». 

Η Farmington, η οποία για ένα διάστημα δραστηριοποιούνταν ως Moonstone Bank, τράβηξε την προσοχή του κοινού αφού έγινε γνωστό ότι η Alameda Research, το hedge fund που συνίδρυσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Samuel Bankman-Fried, επένδυσε 11,5 εκατ. δολάρια στον οργανισμό για να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή.

Η Farmington ιδρύθηκε το 1887 σε μια αγροτική πόλη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Για δεκαετίες, προσέφερε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες και δάνεια στους κατοίκους της περιοχής και στις γεωργικές επιχειρήσεις, ανέφερε η Fed. 

Η τράπεζα αγοράστηκε το 2020 από την FBH. Πρόεδρος και πρόεδρος της εταιρείας χαρτοφυλακίου είναι ο Jean Chalopin, κάτοικος Μπαχάμες.

Μετά την επένδυση από την Alameda, η τράπεζα το 2022 άλλαξε τις δραστηριότητές της για να στραφεί σε αναδυόμενους τομείς, όπως τα κρυπτονομίσματα. Η Fed δήλωσε ότι ο τράπεζα προέβη σε αυτή την αλλαγή χωρίς να ενημερώσει κατάλληλα τις τραπεζικές εποπτικές αρχές και χωρίς να λάβει προηγούμενη έγκριση. 

Η τράπεζα ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα σταματήσει τα σχέδιά της να αναπτύξει υπηρεσίες για τις βιομηχανίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και κάνναβης. Τον Μάιο, συμφώνησε να πωλήσει εθελοντικά τα δάνεια και τις καταθέσεις της στην Bank of Eastern Oregon, σύμφωνα με τη Fed. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News