Business & Finance Δευτέρα 14/08/2023, 12:20
BUSINESS & FINANCE

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα έχουν δώσει ώθηση στις επιδόσεις σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει η αμερικανική Jefferies. Οι αναλυτές του οίκου εξηγούν ότι η Εθνική Τράπεζα παραμένει στην καλύτερη θέση και στα δύο μέτωπα και αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα σε 7,40 ευρώ από 7,30 ευρώ που πρότεινε πριν, με σύσταση αγοράς. Για τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank, οι συστάσεις παραμένουν διακράτηση (hold) με τιμές στόχους τα 3,10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 2,70 ευρώ. και τιμή στόχο στα 1,70 ευρώ για τη Eurobank χωρίς κάποια αλλαγή. Για τη μετοχή της Alpha Bank, η σύσταση παραμένει υποαπόδοση (underperformance) με τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ χωρίς κάποια αλλαγή.

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες-1

H Εθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή της Jefferies, ενώ προειδοποιεί πως πρέπει οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά την Alpha Bank. Το ισχυρό franchise καταθέσεων λιανικής και η κάλυψη NPE της Εθνικής δημιουργούν ανοδικά περιθώρια σε ότι αφορά την αποτιμήσή της η οποία κατά την άποψη του οίκου παραμένει ελκυστική με το P/TNAV στο 0,8x έναντι απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROTE 8,7% για το 2025. Ο οίκος ανεβάζει έτσι την τιμή στόχο για την ΕΤΕ στα 7,40 ευρώ από 7,30 ευρώ πριν και δίνει σύσταση Buy.

Η Alpha Bank συνεχίζει να διαπραγματεύεται με discount (P/TNAV sto 0,6x), αλλά αυτό πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της χαμηλότερης κάλυψης NPE και του χαμηλότερου κεφαλαιακού δείκτη CET1 σε σχέση με την Εθνική Τράπεζα. Ο κίνδυνος σχετικά με τις εκτιμήσεις της αγοράς για τις προβλέψεις της συστημικής τράπεζας κάνει την Jefferies πιο προσεκτική και για αυτό δίνει σύσταση υποαπόδοσης, ενώ η τιμή-στόχο διατηρείται στο 1,10 ευρώ.. 

Για τη Eurobank, το περιθώριο ανόδου από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 1,70 ευρώ είναι μόλις 10%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σε 1,90 ευρώ και το περιθώριο ανόδου υπερδιπλασιάζεται στο 23%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Eurobank μειώνεται σε 1,20 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 23%.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, το περιθώριο μεταβολής από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 3,10 ευρώ είναι αρνητικό της τάξεως του 8%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος εκτοξεύεται σε 5,20 ευρώ και το περιθώριο ανόδου αυξάνεται στο 55%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς μειώνεται σε 1,40 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 58%.

Διαβάστε επίσης:

DBRS για ελληνικές τράπεζες: H κεφαλαιοποίηση, τα όπλα και οι κίνδυνοι

Barclays: Δεν είναι δεδομένη η άμεση ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

DBRS για Ελλάδα: Κλειδί για την επενδυτική βαθμίδα η διάρκεια της προόδου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News