Business & Finance Κυριακή 13/08/2023, 12:40
ΒUSINESS & FINANCE

Ζιμπάμπουε Αποθεματικό με διαμάντια 300.000 καρατίων

Ζιμπάμπουε Αποθεματικό με διαμάντια 300.000 καρατίων

Η κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε έχει αποθηκεύσει διαμάντια 300.000 καρατίων βάσει νέων κανονισμών που υποχρεώνουν τις εταιρείες εξόρυξης μετάλλων να πληρώνουν το ήμισυ των δικαιωμάτων τους χρησιμοποιώντας εμπορεύματα, σύμφωνα με την κρατική Sunday Mail.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας John Mangudya είπε επίσης στην εφημερίδα με έδρα τη Χαράρε ότι τα αποθέματα χρυσού ήταν περίπου 350 κιλά ή περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε δολάρια ΗΠΑ. Η αξία του αποθέματος διαμαντιών είναι δύσκολο να υπολογιστεί ποσοτικά, πρόσθεσε.

Η Ζιμπάμπουε εισήγαγε πέρυσι κανονισμούς που απαιτούν από τις εταιρείες εξόρυξης μετάλλων να πληρώνουν τα μισά από τα δικαιώματα τους στην κυβέρνηση σε εμπορεύματα και τα υπόλοιπα σε μετρητά, καθώς η νοτιοαφρικανική χώρα επιδιώκει να δημιουργήσει τα δικά της ορυκτά αποθέματα.

Η Zimbabwe Consolidated Diamond και η Murowa Diamond, η οποία ανήκει στη Rio Zim, είναι οι μοναδικές εταιρείες διαμαντιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Οι εταιρείες εξόρυξης μεταλλεύματος που δραστηριοποιούνται στη Ζιμπάμπουε περιλαμβάνουν μονάδες της Impala Platinum, της Anglo American Platinum και της Sibanye Gold.

Οι παραγωγοί πλατίνας και λιθίου επιτρέπεται να πληρώνουν τα δικαιώματα τους σε μετρητά.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News