Business & Finance Τρίτη 8/08/2023, 22:23
BUSINESS & FINANCE

Σκάνδαλο FTX: Ένοχος θα δηλώσει ο Salame πρώην στέλεχος της εταιρείας

Σκάνδαλο FTX: Ένοχος θα δηλώσει ο Salame πρώην στέλεχος της εταιρείας

Ο Ryan Salame, πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της FTX Digital Markets, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς ώστε να δηλώσει ένοχος σε ποινικές κατηγορίες αναφορικά με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Salame που είχε δώσει μεγάλα ποσά στους Ρεπουμπλικανούς, μπορεί να δηλώσει ένοχος ήδη από τον επόμενο μήνα για αδικήματα που περιλαμβάνουν παραβάσεις του νόμου περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με τα ίδια άτομα, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα επειδή οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες. Δεν είναι σαφές εάν θα συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τους εισαγγελείς και θα καταθέσει εναντίον του συνιδρυτή της FTX Sam Bankman-Fried. 

Οι πρώην συνεργάτες του Salame, ο Gary Wang, η Caroline Ellison και ο Nishad Singh, έχουν ήδη ομολογήσει την ενοχή τους αναγνωρίζοντας ότι έπαιξαν ρόλο στη φερόμενη απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πτωχευμένη πλέον αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων και θα αποτελέσουν βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση της κυβέρνησης εναντίον του Bankman-Fried. 

Ο δικηγόρος του Salame δεν απάντησε αμέσως σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ζητήσει σχόλιο. Ο Salame δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν σε σχέση με την FTX και οι λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News