Business & Finance Κυριακή 6/08/2023, 22:42
BUSINESS & FINANCE

Ελον Μασκ: Η Χ θα καλύπτει τα νομικά έξοδα όσων «αδικήθηκαν» για αναρτήσεις τους

«Αν αντιμετωπισθήκατε άδικα από τον εργοδότη σας επειδή κάνατε κάποια ανάρτηση ή κάνατε 'like' σε κάτι σ' αυτή την πλατφόρμα, θα χρηματοδοτήσουμε τα νομικά σας έξοδα»

Ελον Μασκ: Η Χ θα καλύπτει τα νομικά έξοδα όσων «αδικήθηκαν» για αναρτήσεις τους

Ο Ελον Μασκ γνωστοποίησε πως η Χ, γνωστή μέχρι πρότινος ως Twitter, θα πληρώνει τα νομικά έξοδα όσων αντιμετωπίζονται άδικα από τους εργοδότες τους λόγω της δραστηριότητάς τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

Όπως είπε σήμερα, Κυριακή, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, η οικονομική βοήθεια από την Χ δεν θα έχει «κανένα όριο».

Ο ίδιος ζήτησε από χρήστες να «ενημερώσουν» αν είχαν κάποια αντίστοιχη εμπειρία άδικης αντιμετώπισης από εργοδότες μετά από αναρτήσεις τους ή “like” σε ποστ. 

«Αν αντιμετωπισθήκατε άδικα από τον εργοδότη σας επειδή κάνατε κάποια ανάρτηση ή κάνατε “like” σε κάτι σ’ αυτή την πλατφόρμα, θα χρηματοδοτήσουμε τα νομικά σας έξοδα», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του.

«Και δεν θα ασκήσουμε απλώς αγωγές, θα το κάνουμε εξαιρετικά ηχηρά και θα καταδιώξουμε επίσης τα συμβούλια διευθυντών των εταιρειών», δήλωσε αργότερα ο Μασκ απαντώντας σε ανάρτηση που υποστήριζε ότι τίποτε δεν αλλάζει ταχύτερα τη συμπεριφορά στις ΗΠΑ από μια απειλή για μαζικές αγωγές.

Ο Μασκ αυτοχαρακτηρίζεται ως «αυταρχικός της ελεύθερης έκφρασης» και έχει ασκήσει έντονη κριτική στις πολιτικές της πλατφόρμας σχετικά με τη συγκράτηση του περιεχομένου πριν από την εξαγορά του – λόγος για τον οποίο έχει δεχτεί κι ο ίδιος σωρεία επικρίσεων.

Πηγή:kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News