BUSINESS & FINANCE

Στα 100 εκατ. η αξία των ακινήτων της Everty

Σε απόσταση «αναπνοής» από τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 100 εκατ. ευρώ βρίσκεται πλέον η Everty Group

Στα 100 εκατ. η αξία των ακινήτων της Everty

Σε απόσταση «αναπνοής» από τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 100 εκατ. ευρώ βρίσκεται πλέον η Everty Group, καθώς μόνο το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην απόκτηση τεσσάρων σημαντικών κτιρίων, διευρύνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της. Με τον τρόπο αυτό βρίσκεται πλέον κοντά στον αρχικό στόχο που είχε θέσει η εταιρεία, δηλαδή την τοποθέτηση κεφαλαίων της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η πιο πρόσφατη επένδυση ήταν και η μεγαλύτερη, καθώς η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά ενός χαρτοφυλακίου από δύο κτίρια logistics στην περιοχή του Ασπροπύργου, στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για κτίρια συνολικής επιφάνειας 33.000 τ.μ. που είναι μισθωμένα σε πολυεθνικούς ομίλους logistics στο Μαύρο Λιθάρι και στα Μελίσσια. Πηγές της αγοράς εκτιμούσαν ότι το ύψος της συναλλαγής αυτής είναι πιθανό να ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα επένδυση για την απόκτηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Elounda Gulf Villas στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, το οποίο αποτελείται από 18 πολυτελείς ιδιωτικές βίλες και 15 σουίτες. Στο συγκρότημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης για τη μεγιστοποίηση της απόδοσής του.

Η Everty Greece αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα στο real estate του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου YNV Group στην Ελλάδα. O όμιλος διαχειρίζεται πέντε εταιρείες στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και των ακινήτων. Ειδικότερα, η Everty Group διαθέτει ένα αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο εκτιμώμενης αξίας 400 εκατ. δολαρίων, που περιλαμβάνει εμπορικά, οικιστικά, τουριστικής και μεικτής χρήσης ακίνητα, τα οποία βρίσκονται σε Αμερική, Ευρώπη και Αφρική και είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 157.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την είσοδό της στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο του 2020, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, λόγω της υγειονομικής κρίσης, θέλοντας να «χτίσει» ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 100 εκατ. ευρώ. Η στόχευσή της ήταν η αγορά γραφείων, logistics και ο τομέας της φιλοξενίας. Η πρώτη της κίνηση αφορούσε την κατασκευή και εκμετάλλευση δύο πολυτελών παραθαλάσσιων βιλών στην περιοχή της Ερμιονίδας και συγκεκριμένα στη θέση «Πετροθάλασσα», η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, τα δύο δημοφιλέστερα θέρετρα της περιοχής. Οι δύο βίλες φέρουν την επωνυμία Petrothalassa Villas και ξεκίνησαν φέτος τη λειτουργία τους. Η Everty έχει αποκτήσει και το ξενοδοχείο Iconic στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Στον τομέα των γραφείων, η Everty απέκτησε πρόσφατα ένα κτίριο γραφείων στη Μεταμόρφωση, στην οδό Γ. Παπανδρέου 141. Πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο, επιφάνειας 3.800 τ.μ., που μισθώνεται σε διάφορες εταιρείες, όπως η εταιρεία διανομών Box Now. Παράλληλα, έχει αποκτήσει και δύο ακόμα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι, τα οποία ανήκαν στην Hellenic Properties. Το μεγαλύτερο εξ αυτών είναι το κτίριο ART1, επιφανείας 2.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος 1. Αποκτήθηκε τον περυσινό Σεπτέμβριο, αφού ανακαινίστηκε πλήρως και μεταξύ άλλων μισθώνεται στην GPN International Ltd Hellas. Το έτερο ακίνητο είναι ένα κτίριο 1.200 τ.μ. στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, που μισθώνεται από την εταιρεία Kariera, θυγατρική του ομίλου στελέχωσης επιχειρήσεων Career Builder.

Διαβάστε επίσης:

Στις 500.000 ευρώ το όριο για «χρυσή βίζα» – Η ευκαιρία του Πειραιά

Κλυδωνισμοί στην παγκόσμια αγορά εμπορικών ακινήτων

Το παράδοξο των ακινήτων: Λιγότερα στεγαστικά, περισσότερες πωλήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News