BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Αγαπημένη επιλογή στην περιφέρεια τα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan: Αγαπημένη επιλογή στην περιφέρεια τα ελληνικά ομόλογα

Η Ελλάδα είναι, μαζί με την Ισπανία, οι αγαπημένες επιλογές της JP Morgan για overweight θέσεις από τα ομόλογα της περιφέρειας, με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο να συστήνει στους πελάτες του long θέσεις στο ελληνικό 10ετές έναντι του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου και short θέσεις στο 9ετές της Πορτογαλίας έναντι της Ισπανίας.

Η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες επιλογές της JP Morgan παρά τις τελευταίες υπερ-αποδόσεις της, με τον οίκο να σημειώνει ότι την περασμένη εβδομάδα, τα spreads των χωρών του πυρήνα κινήθηκαν σε στενό εύρος με εκείνα της περιφέρειας να συρρικνώνονται και το ελληνικό spread να υπερ-αποδίδει.

JP Morgan: Αγαπημένη επιλογή στην περιφέρεια τα ελληνικά ομόλογα-1

Τα spreads τη περιφέρειας παραμένουν κοντά στα χαμηλά του 2023 και του τελευταίου 12μήνου, ενώ αντίθετα τα spreads του πυρήνα παραμένουν κοντά στο άνω όριο του εύρους κίνησής τους, τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και το μακροπρόθεσμο.

Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, η JP Morgan είναι αρνητική για την Ιταλία και προτιμά την Ισπανία ή την Ελλάδα, καθώς περιμένει από τις δύο αυτές χώρες συρρίκνωση του spread τόσο έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων όσο και έναντι των ιταλικών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund θα φτάσει στις 145 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα τον Δεκέμβριο, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσει στις 140 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2024, όπου και αναμένεται να παραμείνει έως και τον Ιούνιο του 2024.

Διαβάστε επίσης: 

Scope: Βλέπει ανάπτυξη 2,3% και μεγάλη μείωση χρέους – Το σήμα για τις 4 Αυγούστου

S&P: Τι κοιτάζει εν όψει του review της 20ης Οκτωβρίου – Τα «κλειδιά» της αναβάθμισης

ING: Προκλήσεις αλλά και υπεραποδόσεις για την ελληνική οικονομία στο new normal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News