Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 22:08
ΒUSINESS & FINANCE

Microsoft: Ανακοίνωσε συνδρομή 30 δολαρίων το μήνα για υπηρεσία AI

Microsoft: Ανακοίνωσε συνδρομή 30 δολαρίων το μήνα για υπηρεσία AI

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν σήμερα Τρίτη άνοδο έως και 5,8%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης για το Microsoft 365: Η εταιρεία θα χρεώνει στους χρήστες επιπλέον 30 δολάρια το μήνα για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης με εργαλεία όπως το Teams, το Excel και το Word.

Η προσθήκη της συνδρομής στο Copilot, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί σε προγράμματα του Microsoft 365, θα μπορούσε να αυξήσει τις μηνιαίες τιμές για εταιρικούς πελάτες έως και 83%. Οι δυνατότητες του Copilot περιλαμβάνουν κατάταξη εισερχόμενων email, σύνοψη συσκέψεων, ανάλυση δεδομένων υπολογιστικών φύλλων, προσφορά γραπτών μηνυμάτων και σχεδιασμό παρουσιάσεων, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η νέα αυτή υπηρεσία λαμβάνει χώρα, καθώς ο αγώνας για την προσφορά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης με γνώμονα τον καταναλωτή ενισχύεται μεταξύ τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft, η Google και η IBM.

«Βασίζεται στα δεδομένα της επιχείρησής σας στο Microsoft Graph – αυτά είναι όλα τα email, το ημερολόγιο, οι συνομιλίες, τα έγγραφα και πολλά άλλα», έγραψε η Microsoft σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το εργαλείο συμμορφώνεται με τις προκαθορισμένες πολιτικές ασφάλειας, απορρήτου και συμμόρφωσης του χρήστη για το Microsoft 365.

Το εργαλείο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο δοκιμής με 600 εταιρικούς πελάτες, όπως η Goodyear και General Motors. Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της υπηρεσίας στο κοινό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια σημαντική ενημέρωση για το Bing Chat, το chatbot AI της: οπτική αναζήτηση. Οι χρήστες μπορούν τώρα να τραβήξουν ή να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Bing Chat και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν μέσω της επιφάνειας εργασίας ή των εφαρμογών Bing.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

AI: Επενδυτική ευκαιρία ή «φούσκα»; Και τα δύο, λέει CEO

ΟΟΣΑ: Περιορισμένος ο αντίκτυπος της ΑΙ στην αγορά εργασίας

Google: Το Bard έρχεται στην Ελλάδα – Οι νέες δυνατότητες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News