Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 15:41
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Ξανά στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ για τις πωλήσεις συναλλάγματος

Μια εποπτική ομάδα της ΕΚΤ δήλωσε στην Deutsche Bank ότι πρέπει να βελτιώσει την εποπτεία και τους ελέγχους στην επιχείρησή της που διαθέτει παράγωγα συναλλάγματος

Deutsche Bank: Ξανά στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ για τις πωλήσεις συναλλάγματος

Στο στόχαστρο της ΕΚΤ βρίσκεται εκ νέου η Deutsche Bank AG για τις πωλήσεις συναλλάγματος, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησε σε αρχικές αλλαγές.

Μια εποπτική ομάδα της ΕΚΤ δήλωσε στην Deutsche Bank ότι πρέπει να βελτιώσει την εποπτεία και τους ελέγχους στην επιχείρησή της που διαθέτει παράγωγα συναλλάγματος, όπως swaps, σε ευρωπαϊκές εταιρείες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η οδηγία έρχεται μήνες αφότου η Deutsche Bank άλλαξε ορισμένες διαδικασίες μετά από εσωτερική έρευνα – που ονομάστηκε Project Teal – σε απάντηση σε ισχυρισμούς ότι πώλησε παρατύπως ορισμένα παράγωγα FX σε ισπανικές εταιρείες.

Η ΕΚΤ ανησυχεί τώρα ότι η τράπεζα εξακολουθεί να μην εξηγεί επαρκώς τους σχετικούς κινδύνους των προϊόντων όταν τα πωλεί σε πελάτες, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Εκπρόσωποι της Deutsche Bank και της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχωρούν άνω του 1% στη Φρανκφούρτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News