Business & Finance Σάββατο 5/08/2023, 10:37
BUSINESS & FINANCE

«Δεν χρειάζεται να κοπιάσεις για να γίνεις πλούσιος»: Οι αντισυμβατικές συμβουλές μιας εκατομμυριούχου

«Δεν χρειάζεται να κοπιάσεις για να γίνεις πλούσιος»: Οι αντισυμβατικές συμβουλές μιας εκατομμυριούχου

Την άποψη της εκατομμυριούχου Barbara Corcoran ασπάζονται λίγοι: «Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να κοπιάσεις για να γίνεις πλούσιος», λέει στο CNBC η Corcoran, ιδρύτρια της εταιρείας ακινήτων The Corcoran Group. «Δεν είχα ποτέ αυτή την νοοτροπία όλη μου τη ζωή. Και είμαι πλούσια».

Η Corcoran και βέβαια δούλεψε σκληρά για να φτάσει σε αυτή την οικονομική κατάσταση: Η 74χρονη επενδύτρια αγωνίστηκε με την ανάγνωση και τα μαθηματικά στο σχολείο λόγω δυσλεξίας και χρησιμοποίησε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ανθεκτικότητας για να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία με ακίνητα σε ηλικία 23 ετών. Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, πούλησε την εταιρεία της για 66 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, αυτό που την διακρίνει από πολλούς εκατομμυριούχους είναι ότι ποτέ δεν έβαλε τη δουλειά της πάνω από άλλες πτυχές της ζωής της, για παράδειγμα η οικογένεια, η υγεία ή το ρεπό, όπως υποστηρίζει η ίδια.

Μερικοί από τους πιο εξέχοντες επιχειρηματίες στον κόσμο φαίνεται να μην ασπάζονται την ίδια φιλοσοφία. Ο Elon Musk είχε πει σε συνέντευξή του τον Μάιο ότι εργάζεται σχεδόν κάθε μέρα του χρόνου, εκτός από «δύο ή τρεις ημέρες». Αν και πρόσφατα, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται πως ξεκίνησε να βλέπει την αξία της χαλάρωσης.

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone ενθαρρύνει τον κόσμο να δουλεύει 95 ώρες την εβδομάδα για να αποκτήσει επταψήφιο καθαρό εισόδημα. «Αν μπορείτε να δουλέψετε περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο, θα ανταμειφθείτε», είπε ο Cardone. «Αν μου έδινες 5 δισεκατομμύρια δολάρια, θα συνέχιζα να δουλεύω σκληρά αύριο».

Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Οι άνθρωποι που εργάζονται πολλές ώρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ισχαιμική καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό, σύμφωνα με έκθεση του Μαΐου 2021 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Εργασίας των ΗΠΑ. Επιπλέον, η παραγωγικότητα μειώνεται απότομα όταν ένα άτομο εργάζεται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με μια μελέτη του Στάνφορντ του 2014.

Η Corcoran προτείνει να κάνετε στον εαυτό σας δύο ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να εργάζεστε πιο έξυπνα και όχι απλώς να εργάζεστε πιο σκληρά:

  • Πώς θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα αύριο;
  • Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα από τους ανταγωνιστές μου;

Στη συνέχεια, βρείτε βιώσιμους τρόπους για να ενεργείτε ανάλογα με τις απαντήσεις που δώσατε, όπως ολοκληρώνοντας μία μία τις υποχρεώσεις και κάνοντας διαλείμματα όταν χρειάζεται.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το σχέδιο «γίνονται πλούσιοι», λέει η Corcoran. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ποιο είναι το μυστικό για να πλουτίσετε – Σίγουρα όχι η αποταμίευση, σύμφωνα με δύο εκατομμυριούχους

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος; Στοιχεία ανά χώρα

Σκέψου σαν πλούσιος: Οι 16 διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται σε σχέση με όλους τους άλλους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News