Business & Finance Κυριακή 27/08/2023, 15:31
BUSINESS & FINANCE

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν κερδίσετε στο Τζόκερ

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν κερδίσετε στο Τζόκερ

Πολλοί ονειρεύονται να κερδίσουν μια μέρα εκατομμύρια στο Τζόκερ ή το λαχείο, λύνοντας όλα τα οικονομικά τους προβλήματα. Ωστόσο, εκτός των τυπικών βημάτων για την εξαργύρωση του δελτίου, λίγοι ξέρουν πώς θα πρέπει φερθούν στην περίπτωση που πράγματι κερδίσουν ένα σημαντικό ποσό.

Σύμφωνα με το CNBC, ακολουθήστε τα εξής τέσσερα βήματα αν κερδίσετε:

1. Αποδείξτε ότι το δελτίο είναι δικό σας

Μόλις το σοκ από τη νίκη εξαφανιστεί, τραβήξτε μια selfie ή βίντεο με το νικητήριο δελτίο, με τους αριθμούς να φαίνονται ξεκάθαρα στην κάμερα.

Τα αρχεία εικόνων smartphone περιλαμβάνουν συνήθως δεδομένα, όπως την ημερομηνία και την ώρα λήψης της φωτογραφίας, τα οποία θα σας βοηθήσουν σε περίπτωση νομικής διαφωνίας σχετικά με την ιδιοκτησία του δελτίου.

2. Μην λέτε παντού τα καλά σας νέα

Όσο και αν θέλετε να το βροντοφωνάξετε, μην αποκαλύπτετε τα κέρδη σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε διάφορα άτομα, εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειας. Μέχρι να διεκδικήσετε τα κέρδη, το δελτίο μπορεί να αξίζει πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να γίνεστε στόχος απατεώνων.

Μπορεί επίσης να τραβήξετε ανεπιθύμητη προσοχή από φίλους και συγγενείς, προτού καν σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε με τα χρήματα.

3. Κρατήστε το δελτίο ασφαλές

Φυλάξτε το νικητήριο δελτίο σε ασφαλή τοποθεσία, κατά προτίμηση σε θυρίδα ασφαλείας στην τράπεζά σας ή σε προσωπική θυρίδα ασφαλείας. 

Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι τοποθετημένο κάπου όπου μπορεί να χαθεί ή να πεταχτεί κατά λάθος, όπως σε έναν ακατάστατο πάγκο. 

4. Ρωτήστε έναν οικονομικό σύμβουλο 

Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα χρήματα, με βάση τους οικονομικούς σας στόχους.

Σημειώνεται πως υπάρχουν φορολογικές επιπτώσεις που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας φέρει σε επαφή με άλλους επαγγελματίες, όπως έναν λογιστή, έναν διαχειριστή επενδύσεων, έναν ασφαλιστικό πράκτορα ή έναν δικηγόρο για να ελέγξει τις συμβάσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Ποιο είναι το μυστικό για να πλουτίσετε – Σίγουρα όχι η αποταμίευση, σύμφωνα με δύο εκατομμυριούχους

Ποιο είναι το νέο μέτρο του πλούτου, σύμφωνα με έρευνα 

Σκέψου σαν πλούσιος: Οι 16 διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται σε σχέση με όλους τους άλλους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News