Business & Finance Σάββατο 15/07/2023, 14:01
ΒUSINESS & FINANCE

Aντάνι (Ινδία): Θα αναβαθμίσει τη διάσημη παραγκούπολη της Βομβάης

Aντάνι (Ινδία): Θα αναβαθμίσει τη διάσημη παραγκούπολη της Βομβάης

Η εταιρεία ακινήτων του δισεκατομμυριούχου Γκαουτάμ Αντάνι έλαβε την τελική έγκριση για να ξεκινήσει την ανάπλαση του Νταράβι, μιας από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της Ασίας που βρίσκεται στην καρδιά της Βομβάης.

Εκπρόσωπος της Αρχής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Βομβάης, η οποία επιβλέπει το έργο, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι δόθηκε το πράσινο φως από την κυβέρνηση της επαρχίας Μαχαράστρα. Εκπρόσωπος του ομίλου Αντάνι αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Αντάνι επικράτησε του έργου με προσφορά 50,7 δισεκατομμυρίων ρουπιών (620 εκατομμύρια δολάρια) στα τέλη του περασμένου έτους. Η παραγκούπολη εκτείνεται σε περίπου 620 στρέμματα (250 εκτάρια) δυνητικά υψηλής αξίας ακίνητης περιουσίας στην πρωτεύουσα του χρηματοοικονομικού τομέα, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους. Το Νταράβι, που έγινε διάσημο από την ταινία Slumdog Millionaire, γειτονεύει με το συγκρότημα Bandra Kurla, μια αριστοκρατική συνοικία με εμπορικά κέντρα, πρεσβείες και τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων της JPMorgan Chase & Co.

Αν και τα σχέδια του Αντάνι για το Νταράβι εξακολουθούν να είναι αδιαφανή, μπορεί να μετατρέψει την παραγκούπολη σε μοντέρνα διαμερίσματα, γραφεία και εμπορικά κέντρα, επεκτείνοντας τα ερείσματά του στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, όπου ήδη διευθύνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας. Η συμμετοχή του αντιμετωπίστηκε με διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν ότι σπίτια και επιχειρήσεις θα μεταφερθούν μακριά από το κέντρο της πόλης. Άλλοι φοβούνται ότι θα μεταφερθούν σε μικροσκοπικά διαμερίσματα με κακές ανέσεις.

Επιπλέον, έχει αμφισβητηθεί η ικανότητα του Αντάνι να βρει τα εκτιμώμενα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το έργο. Ο όμιλος προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκλήθηκε από την εταιρεία που είναι γνωστή για το short-selling Hindenburg Research, η οποία κάποια στιγμή διέγραψε περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία του ομίλου Αντάνι. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Έζησε μια απαγωγή και μια τρομοκρατική επίθεση: Ποιος είναι ο Ινδός που έχασε 100 δισ. δολάρια

Στα 70 δισ. η «τρύπα» του ομίλου Adani – «Στοχευμένη επίθεση» από το αμερικανικό fund

«H μεγαλύτερη απάτη στην επιχειρηματική ιστορία»: Πώς ο μεγιστάνας από την Ινδία έχασε 22,6 δισ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News