Business & Finance Δευτέρα 24/07/2023, 10:56 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η Εθνική Τράπεζα

Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η Εθνική Τράπεζα

Σε Ευρώπη και Ελλάδα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό της τάξεως του 20% του ΑΕΠ της χώρας μας. Υπολογίζεται ότι οι ΜμΕ στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων, απασχολούν περισσότερο από το 55% των εργαζομένων της χώρας και συνεισφέρουν στο 41% περίπου της προστιθέμενης αξίας που δημιουργείται στην ελληνική οικονομία. Ως εκ τούτου, είναι αδιαμφισβήτητη η συνεισφορά τους στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης.

Σήμερα οι προοπτικές είναι θετικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, ύστερα από μία δύσκολη περίοδο, επιδιώκουν την εμφάνιση ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης μέσω της υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων. Οι στρατηγικές συνεργασίες, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες για τις ΜμΕ.

Ωστόσο, οι ΜμΕ δεν είναι δυνατόν να ανθίσουν χωρίς την υποστήριξη των τραπεζών. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Εθνική Τράπεζα μέσω του Βusiness Βanking, προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες προς επαγγελματίες με στόχο την ολιστική κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων. Θέτοντας στο επίκεντρο τον πελάτη, στηρίζει τις υπηρεσίες της σε ένα εξωστρεφές μοντέλο εξυπηρέτησης, με τους εξειδικευμένους επαγγελματικούς συμβούλους της, γνωστούς ως RM’s να αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες των επιχειρήσεων. Έτσι, οι ΜμΕ διαθέτουν πρόσβαση στα σύγχρονα προϊόντα, υπηρεσίες και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που δημιουργεί το Βusiness Βanking της Εθνικής Τράπεζας όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες τους, αλλά και να επιτύχουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Έχεις επιχείρηση και θες να την αναπτύξεις. Αρ Εμ έχεις;» είναι το «μότο» του πελατοκεντρικού μοντέλου εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας του οποίου πυλώνες αποτελούν οι εξειδικευμένοι επαγγελματικοί σύμβουλοι. Οι RM’s διαμορφώνουν και προτείνουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προγράμματα, όπως και λύσεις και εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, με βάση το στάδιο ανάπτυξής της. Με στόχο να ανταποκριθεί πλήρως στις επιχειρηματικές ανάγκες τους, να προσφέρει τεχνογνωσία, ευελιξία και άριστη εξυπηρέτηση, η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται δίπλα στις ΜμΕ. Προσβλέποντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών πελατών της, παρέχοντας την αναγκαία χρηματοδότηση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την υλοποίηση έργων πράσινης ανάπτυξης και ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως και για την ενίσχυση της καινοτομίας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Επιδιώκοντας την ανάδειξη και αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις, πριν από μερικές εβδομάδες, η Εθνική Τράπεζα πραγματοποίησε το Business Banking Forum https://www.nbg.gr/el/lp/business-banking-forum-2023 στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά. Την ημερίδα άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, και εκεί επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους και φορείς της αγοράς, καθώς και να παρακολουθήσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο των ΜμΕ.

Η Εθνική Τράπεζα αποδεικνύει εμπράκτως πως κατανοεί τις  ανάγκες των ΜμΕ και συμβάλλει στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη τους. 

Business Banking για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εδώ, Επιχείρηση και Τράπεζα πάνε μαζί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS