Business & Finance Τρίτη 11/07/2023, 22:41
ΒUSINESS & FINANCE

Θύματα κυβερνοεπίθεσης οι Deutsche Bank, Commerzbank και ING

Θύματα κυβερνοεπίθεσης οι Deutsche Bank, Commerzbank και ING

Θύματα κυβερνοεπίθεσης έπεσαν οι Deutsche Bank, Commerzbank και ING. Οι τρεις τράπεζες είναι μεταξύ των δεκάδων εταιρειών παγκοσμίως όπου ομάδα χάκερ απέκτησε πρόβαση σε δεδομένα πελατών εκμεταλλευόμενη εργαλείο μεταφοράς αρχείων.

Οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα χιλιάδων πελατών των οποίων τα αιτήματα για αλλαγή λογαριασμών είχαν μεταφερθεί σε εξωτερικό πάροχο δεδομένων, τον οποίο οι τράπεζες αναγνώρισαν ως Majorel.

Τα δεδομένα που είδαν οι χάκερ στην κατοχή τους περιελάμβαναν τα ονόματα των πελατών και τους αριθμούς των λογαριασμών τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ING. Το ελάττωμα στο λογισμικό έκτοτε διορθώθηκε, σύμφωνα με τις τράπεζες.

«Στο πλαίσιο μιας ευπάθειας στο λογισμικό MOVEit που έχει επηρεάσει πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, η Majorel Germany έγινε στόχος επίθεσης χάκερ. Η επίθεση έλαβε χώρα πριν δημοσιοποιηθεί η ευπάθεια του λογισμικού και επηρέασε μόνο ένα σύστημα που λειτουργούσε με λογισμικό MOVEit στη Γερμανία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η επίθεση MOVEit, η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από περισσότερο από ένα μήνα και φέρεται να πραγματοποιήθηκε από ομάδα χάκερ γνωστή ως Clop, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων από δεκάδες οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στα θύματα υψηλού προφίλ περιλαμβάνονται ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell και η British Airways, μαζί με τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες και πανεπιστήμια.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Εντείνονται οι επιθέσεις φιλορώσων χάκερ εναντίον ελβετικών στόχων

Κρυπτονομίσματα: Σχεδόν 4 δισ. δολάρια έκλεψαν οι χάκερς το 2022

Twitter: Αναφορές για παραβίαση email σε περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News