Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 21:56
BUSINESS & FINANCE

Εκρηκτική ανάπτυξη για το Threads – 70 εκατ. εγγραφές σε 24 ώρες

«Η Meta χρειάζεται μόνο 1 στους 4 χρήστες του Instagram να χρησιμοποιεί το Threads μηνιαίως για να γίνει τόσο μεγάλο όσο το Twitter», δήλωσε η Jasmine Enberg, κύρια αναλύτρια της Insider Intelligence.

Εκρηκτική ανάπτυξη για το Threads – 70 εκατ. εγγραφές σε 24 ώρες

Ο νέος ανταγωνιστής του Twitter, το Threads της Meta, σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη την πρώτη πλήρη ημέρα από την επίσημη έναρξή του το βράδυ της Τετάρτης, βοηθούμενο και από την ήδη τεράστια βάση χρηστών του Instagram.

Το προϊόν κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται σε κείμενο έχει ήδη 70 εκατομμύρια εγγραφές, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, το The Verge ανέφερε ότι οι χρήστες είχαν ήδη δημοσιεύσει περισσότερες από 95 εκατομμύρια αναρτήσεις και 190 εκατομμύρια likes, με βάση τα εσωτερικά στοιχεία της εταιρείας που είχε στη διάθεσή του.

Η Meta δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC το πρωί της Παρασκευής να επιβεβαιώσει τις τελευταίες μετρήσεις της.

Η αλματώδης ανάπτυξη υποβοηθείται από το γεγονός ότι το Threads είναι συνδεδεμένο με ένα υπάρχον κοινωνικό δίκτυο, το Instagram της Meta. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν με τα υπάρχοντα στοιχεία τους στο Instagram και είναι σε θέση να διατηρήσουν μέρος των ακολούθων τους καθώς και άλλοι εγγράφονται στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή έχει ακόμη πολλά περιθώρια ανάπτυξης, αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στην Ευρώπη, όπου ο επικεφαλής του Instagram δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη κάποια ρυθμιστικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Η Meta χρειάζεται μόνο 1 στους 4 χρήστες του Instagram να χρησιμοποιεί το Threads μηνιαίως για να είναι τόσο μεγάλο όσο το Twitter», δήλωσε η Jasmine Enberg, κύρια αναλύτρια της Insider Intelligence. Σημειώνεται ότι το Twitter έχει σχεδόν 238 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk φαίνεται να έχει ήδη δείξει κάποια ανησυχία για τη νέα εφαρμογή, καθώς ο επί χρόνια δικηγόρος του Alex Spiro έγραψε επιστολή στη Meta κατηγορώντας την εταιρεία για «παράνομη υπεξαίρεση» εμπορικών μυστικών.

«Κανείς από την ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter», έγραψε ο διευθυντής επικοινωνίας της Meta, Andy Stone, στο Threads σε απάντηση της επιστολής. «Αυτό απλά δεν είναι κάτι τέτοιο».

Παρόλα αυτά, η αλματώδης ανάπτυξη από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να καταστήσει το Threads μια εναλλακτική λύση στο Twitter που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Η εφαρμογή πρέπει επίσης να δείξει ότι μπορεί να κρατήσει τους χρήστες.

Ενώ το Twitter είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από δημοσιογράφους, πολιτικούς και ακαδημαϊκούς και είναι ένα μέρος όπου συχνά ανακοινώνονται ειδήσεις, το Threads της Meta θα μπορούσε να έχει πολύ ευρύτερο κοινό και εστίαση λόγω της σύνδεσής του με το Instagram, το οποίο έχει διαφορετικό είδος χρήσης ως πλατφόρμα που βασίζεται στην οπτική. Επιπλέον, η Meta έχει λάβει μέτρα για να μειώσει το πολιτικό περιεχόμενο στο Facebook, μια πολιτική η οποία, αν μεταφερθεί στο Threads, θα το διαφοροποιήσει από το Twitter.

«Οι κυνηγοί ειδήσεων και οι φανατικοί πιστοί του Twitter δεν είναι πιθανό να εγκαταλείψουν το Twitter, και η Meta θα πρέπει να διατηρήσει τη νέα εφαρμογή ενδιαφέρουσα για να διατηρήσει τη δυναμική της όταν ο αρχικός ενθουσιασμός εξαντληθεί», έγραψε ο Enberg. «Δεν είναι επίσης δεδομένο ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Threads για να παρακολουθούν τις ειδήσεις και τα παγκόσμια γεγονότα όπως κάνουν στο Twitter, και η κουλτούρα θα είναι διαφορετική. Αλλά αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος της Meta: Ακόμα και οι πιο αφοσιωμένοι χρήστες του Twitter έχουν βαρεθεί το συνεχές χάος και τις ad hoc αλλαγές, και το Threads θα μπορούσε να προσφέρει μια ωραία ανάπαυλα».

Ακόμα κι έτσι, πολλοί πολιτικοί έχουν ήδη εγγραφεί στην υπηρεσία. Το Axios ανέφερε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, περισσότερα από το ένα τέταρτο των 535 μελών του Κογκρέσου και από τα δύο σώματα είχαν δημιουργήσει λογαριασμούς, καθώς και μισή ντουζίνα Ρεπουμπλικανών προεδρικών υποψηφίων και κορυφαίων συνεργατών του Λευκού Οίκου.

Πολλοί διαφημιστές που έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται με τη Meta είναι επίσης πιθανό να καλωσορίσουν μια εναλλακτική λύση στο Twitter, ειδικά αν τη θεωρούν πιο ασφαλή για το εμπορικό σήμα τους. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας του Instagram θα ισχύουν και για το Threads.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Threads: Πώς θα μπείτε στο «νέο Twitter» που δεν είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη

Τwitter: Απειλεί με μήνυση τη Meta για την εφαρμογή Threads

Threads: 5 εκατ. χρήστες σε 4 ώρες απέκτησε ο ανταγωνιστής του Twitter

Meta: Η εφαρμογή Threads δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News