Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 21:24
BUSINESS & FINANCE

Ο Tom Brady έχασε 30 εκατ. δολ. από την κατάρρευση της FTX

Ο Tom Brady έχασε 30 εκατ. δολ. από την κατάρρευση της FTX

Ο Tom Brady έχασε εκατομμύρια από την κατάρρευση της εταιρείας κρυπτονομισμάτων FTX, στην οποία ήταν «πρεσβευτής», ανέφεραν οι New York Times την Παρασκευή.

Σύμφωνα με μια συμφωνία που έκανε ο συνταξιούχος quarterback του NFL με την FTX το 2021, έλαβε 30 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, που τώρα είναι άχρηστες, για να διαφημίζει την εταιρεία σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και στο συνέδριό της. Στο βήμα μαζί του εκείνη την εποχή ήταν η τότε σύζυγός του, Gisele Bundchen, η οποία έλαβε 18 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Νοέμβριο. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Sam Bankman-Fried, αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με απάτη.

Και ο Brady, ο οποίος κέρδισε επτά τίτλους Super Bowl στην καριέρα του, αντιμετωπίζει επίσης νομικές κυρώσεις πέρα από τις οικονομικές απώλειες. Τόσο ο Brady όσο και η Bundchen, οι οποίοι χώρισαν επίσημα τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν μηνυθεί από επενδυτές της FTX που ζητούν επιστροφή χρημάτων από τους διάσημους υποστηρικτές. Το μέλος του Hall of Fame του μπάσκετ Shaquille O’Neal έχει επίσης μηνυθεί στην υπόθεση FTX, όπως και ο Larry David του «Seinfeld», η τενίστρια Naomi Osaka και ο Stephen Curry των Golden State Warriors.

«Κανένας από αυτούς τους κατηγορούμενους δεν προέβη σε οποιαδήποτε δέουσα επιμέλεια πριν από την εμπορία αυτών των προϊόντων FTX στο κοινό», σύμφωνα με τη μήνυση, που περιήλθε στην κατοχή των Times και η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα.

Πριν από την κατάρρευση της FTX, η αξία της εκτιμήθηκε στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 48 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές που κατείχαν ο Brady και η Bundchen, σύμφωνα με τους Times. Τώρα, δεν έχει καμία αξία.

Ο 45χρονος Brady κατέλαβε την 50η θέση στη λίστα του Forbes για το 2023 με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο με κέρδη 45,2 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς στο ποδόσφαιρο και διαφημίσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Επιφυλακτικές από το 2020 οι τράπεζες σχετικά με hedge fund που συνδέεται με την FTX

Αυτά είναι τα επτά πιο μισητά brand names – Γιατί τα απορρίπτουν οι καταναλωτές

Cryptos: Η Ευρώπη έκανε το πρώτο βήμα στη ρύθμιση της αγοράς – Οι κανόνες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News