Business & Finance Τετάρτη 5/07/2023, 21:20
BUSINESS & FINANCE

Η Affinity του J. Kushner, του πρώην γαμπρού του Trump, πραγματοποιεί την πρώτη ευρωπαϊκή επένδυση

Η Affinity του J. Kushner, του πρώην γαμπρού του Trump, πραγματοποιεί την πρώτη ευρωπαϊκή επένδυση

Η εταιρεία τεχνολογίας γυμναστικής EGYM με έδρα τη Μόναχο έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που λαμβάνει επένδυση από την Affinity Partners, την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που ιδρύθηκε από τον γαμπρό και πρώην σύμβουλο του Donald Trump, Jared Kushner.

Η Affinity ήταν ο κύριος χρηματοδότης στο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας Series F ύψους 225 εκατ. δολαρίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EGYM, Philipp Roesch-Schlanderer σε συνέντευξή του στο Bloomberg News την Τετάρτη. Η επένδυση θα βοηθήσει την εταιρεία, η οποία κατασκευάζει έξυπνο εξοπλισμό γυμναστηρίου και λογισμικό, να προετοιμαστεί για μια αρχική δημόσια προσφορά, πρόσθεσε. 

Ο Kushner ίδρυσε την εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι το 2021, με υπαλλήλους τόσο από το πολιτικό γραφείο του πεθερού του όσο και από βετεράνους του ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου της Wall Street. Το Bloomberg ανέφερε ότι η Affinity συγκέντρωσε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

«Δεν συναντάμε συχνά εταιρείες με έσοδα σε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων που σχεδόν διπλασιάζουν το μέγεθός τους από χρόνο σε χρόνο», δήλωσε ο Asad Naqvi, εταίρος της Affinity Partners. «Στην EGYM, υποστηρίζουμε μια απίστευτη ομάδα με μακρά πορεία υλοποίησης και επιτυχίας και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την εταιρεία στην πορεία της προς την IPO».

Η EGYM, η οποία δήλωσε ότι είχε έσοδα 130 εκατ. δολ. το 2022, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για έρευνα και ανάπτυξη, για επέκταση σε περισσότερα γυμναστήρια και για αύξηση των εταιρικών συνδρομών στο δίκτυο συνεργαζόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων ευεξίας.  

“Η βασική ιδέα μας είναι ότι χρειαζόμαστε πιο υγιείς, πιο παραγωγικούς υπαλλήλους και θέλουμε να εξοικονομήσουμε δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης με προληπτικά μέτρα», δήλωσε ο Roesch-Schlanderer.

Η EGYM θα επικεντρωθεί σε υπηρεσίες γυμναστικής που βασίζονται σε γυμναστήρια και δεν θα επιχειρήσει να προσφέρει εξοπλισμό για το σπίτι, όπως οι ανταγωνιστές Tonal Systems Inc. ή Peloton Interactive Inc., πρόσθεσε – εταιρείες των οποίων η κερδοφορία έχει μειωθεί μετά από μια άνθηση που σχετίζεται με την πανδημία.

«Είμαστε απασχολημένοι για τα επόμενα 20 χρόνια μόνο με τα γυμναστήρια, οπότε δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το home fitness», δήλωσε ο Roesch-Schlanderer.

Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές της EGYM, Mayfair Equity Partners και Bayern Kapital.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News