Business & Finance Τετάρτη 5/07/2023, 19:55
BUSINESS & FINANCE

General Motors: Αύξηση 18,8% των πωλήσεων στο β’ εξάμηνο

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε την Τετάρτη πωλήσεις 691.978 νέων οχημάτων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων 15.652 EVs.

General Motors: Αύξηση 18,8% των πωλήσεων στο β’ εξάμηνο

Αυξημένες κατά 18,8% ήταν οι πωλήσεις οχημάτων της General Motors το β’  τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με τα υποτονικά αποτελέσματα πριν από ένα χρόνο, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία είχε να αντιμετωπίσει, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι παραγωγής, προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε την Τετάρτη πωλήσεις 691.978 νέων οχημάτων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τα 582.401 οχήματα κατά το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται επίσης για μια διαδοχική αύξηση σε σύγκριση με τις πωλήσεις της GM κατά το α’ τρίμηνο του έτους, που ήταν λίγο πάνω από 600.000 νέα αυτοκίνητα και φορτηγά.

Οι πωλήσεις της GM κατά το β’ τρίμηνο, μαζί με εκείνες άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Honda Motor, η Nissan Motor και η Stellantis, δείχνουν ότι η ζήτηση για νέα οχήματα παραμένει ισχυρή, καθώς τα αποθέματα αυτοκινήτων και φορτηγών βελτιώνονται από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπουν ότι οι πωλήσεις της βιομηχανίας θα έχουν αυξηθεί κατά 16% έως 18% κατά το β’  τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Cox Automotive αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις νέων οχημάτων για το σύνολο του έτους στα 15 εκατομμύρια για τον ευρύτερο κλάδο, μια αύξηση σχεδόν 8% από το 2022, όταν οι πωλήσεις έκλεισαν στα 13,9 εκατομμύρια λόγω των χαμηλών επιπέδων αποθεμάτων και των φουσκωμένων τιμών.

Η GM ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15% κατά το α’ εξάμηνο του έτους, ενώ η επιχείρηση στόλου σημείωσε άλμα 30%.

Οι πωλήσεις EV της GM ξεπέρασαν τις 36.300 κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων 15.652 κατά το β’ τρίμηνο.

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδίαζε να παράγει 50.000 EVs κατά το α’ εξάμηνο του έτους και 100.000 το β’ εξάμηνο του έτους.

Ένας εκπρόσωπος της GM επιβεβαίωσε εκ νέου τους στόχους αυτούς την Τετάρτη, αλλά δεν σχολίασε αμέσως αν η εταιρεία τους είχε επιτύχει. Οι πωλήσεις υπολείπονται της παραγωγής λόγω της εφοδιαστικής και του αποθέματος στους χώρους των αντιπροσώπων. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την παραγωγή αναμένεται να συζητηθούν όταν η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώσει τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου στις 25 Ιουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η GM διατήρησε την θέση της ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 18,3% σε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια οχήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέκτησε αυτόν τον τίτλο πέρυσι, σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου η Toyota Motor είχε καταλάβει την πρώτη θέση το 2021. Εκείνη η χρονιά ήταν η πρώτη φορά από το 1931 που η GM δεν ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, η Toyota ανακοίνωσε πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου οχημάτων στις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News