Business & Finance Κυριακή 2/07/2023, 19:10
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Η UPS συμφωνεί να καταργήσει το σύστημα μισθών δύο ταχυτήτων

ΗΠΑ: Η UPS συμφωνεί να καταργήσει το σύστημα μισθών δύο ταχυτήτων

Η United Parcel Service Inc. συμφώνησε να τερματίσει το διπλό μισθολογικό σύστημα για τους οδηγούς διανομής στην επόμενη σύμβασή της με το Διεθνές Συνδικάτο Teamsters, μειώνοντας τις πιθανότητες μιας πανεθνικής απεργίας όταν η τρέχουσα εργασιακή σύμβαση λήξει στα τέλη Ιουλίου.

Οι Teamsters ανακοίνωσαν την προσωρινή συμφωνία στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, προσθέτοντας ότι έπεισαν επίσης την UPS να τερματίσει μια υποχρεωτική πολιτική υπερωριών και να αναγνωρίσει ως αμειβόμενη αργία την ημέρα του Μάρτιν Λουθερ Κινγκ. Εκπρόσωπος της UPS δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η σημαντική ανακοίνωση ήρθε μετά από μια μαραθώνια διαδικασία διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον, όπου εκπρόσωποι και των δύο πλευρών μπαινόβγαιναν σε μια ισχυρά φυλασσόμενη αίθουσα συνεδριάσεων ξενοδοχείου. Η συμφωνία Teamsters-UPS είναι η μεγαλύτερη συλλογική σύμβαση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ – και ένας βασικός κρίκος στην αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς εκπροσωπεί 340.000 οδηγούς.

Οι Teamsters ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι δεν θα συμφωνούσαν σε καμία πρόταση που θα συνέχιζε τις διπλές μισθολογικές γραμμές που καθιερώθηκαν με την προηγούμενη σύμβαση. Οι οδηγοί μερικής απασχόλησης, η κατώτερη βαθμίδα, αμείβονται κατά 5 δολάρια την ώρα λιγότερο από τους οδηγούς πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι έχουν ανώτατη αμοιβή 39 δολάρια την ώρα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News