Business & Finance Παρασκευή 30/06/2023, 16:00
BUSINESS & FINANCE

Το ρετιρέ των Gucci πωλείται για 35 εκατ. δολάρια εδώ και 8 χρόνια- Γιατί δεν το παίρνει κανείς; 

Το ρετιρέ των Gucci πωλείται για 35 εκατ. δολάρια εδώ και 8 χρόνια- Γιατί δεν το παίρνει κανείς; 

Ένα ρετιρέ οκτώ υπνοδωματίων στο Manhattan και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Πύργο, ένα κτίριο κατοικιών 51 ορόφων, αναζητά αγοραστή.

Ο ουρανοξύστης χτίστηκε το 1973. Την ίδια δεκαετία, ο Maurizio Gucci, πρώην πρόεδρος της ομώνυμης ιταλικής μάρκας μόδας, αγόρασε δύο διαμερίσματα και τα συνδύασε.

Τώρα το ευρύχωρο διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 878 τετραγωνικών μέτρων, που πιστεύεται ότι εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια Gucci είναι προς αγορά — και παραμένει εδώ και οκτώ χρόνια.

Το ρετιρέ των Gucci πωλείται για 35 εκατ. δολάρια εδώ και 8 χρόνια- Γιατί δεν το παίρνει κανείς; -1

Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στην αγορά ακινήτων για αυτό το χρονικό διάστημα θα προσαρμόσουν την τιμή για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πουληθούν, αλλά η τιμή αυτού του διαμερίσματος παραμένει σταθερή στα 35 εκατ. δολάρια εδώ και πολύ καιρό. 

Σύμφωνα με την καταχώριση στο Streeteasy, το διαμέρισμα βγήκε στην αγορά τον Αύγουστο του 2015 στα 45 εκατ. δολάρια. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η τιμή μειώθηκε στα 38 εκατ. δολάρια και μετά στα 35 εκατ. τον επόμενο Ιούνιο.

Το ρετιρέ των Gucci πωλείται για 35 εκατ. δολάρια εδώ και 8 χρόνια- Γιατί δεν το παίρνει κανείς; -2

«Είναι υπερτιμημένο», είπε ένας μεσίτης, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός Πύργος είναι «απλώς ένα παλιό κτίριο».

Ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι, «δεν είναι ένα κτήριο με πολλές ανέσεις. Έχει μεγάλο αριθμό προσωπικού, αλλά για αυτήν την τιμή, οι άνθρωποι θέλουν κάτι νεότερο».

Το κτίριο της δεκαετίας του 1970 διαθέτει γυμναστήριο για τους κατοίκους, αλλά αυτό δεν πλησιάζει σε ορισμένες από τις υπερσύγχρονες ανέσεις που προσφέρουν τα νεότερα κτίρια.

Το ρετιρέ των Gucci πωλείται για 35 εκατ. δολάρια εδώ και 8 χρόνια- Γιατί δεν το παίρνει κανείς; -3

Το Central Park Tower, που ολοκληρώθηκε το 2020, διαθέτει μεταξύ άλλων, γυμναστήριο, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, ιδιωτικό εστιατόριο και κινηματογράφο. 

Τα υπνοδωμάτια του ακινήτου βρίσκονται όλα στον 50ο όροφο, ενώ ο 51ος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι και τραπεζαρία, αίθουσα ψυχαγωγίας, κουζίνα προσωπικού και κουζίνα για φαγητό.

Το ρετιρέ των Gucci πωλείται για 35 εκατ. δολάρια εδώ και 8 χρόνια- Γιατί δεν το παίρνει κανείς; -4

Ο τελευταίος όροφος έχει επίσης μια βιβλιοθήκη με φυσικό φως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News