BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Η επενδυτική βαθμίδα έρχεται σύντομα αλλά έχει προεξοφληθεί

JP Morgan: Η επενδυτική βαθμίδα έρχεται σύντομα αλλά έχει προεξοφληθεί

Η προοπτική της αναβάθμισης της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα στο κοντινό μέλλον έχει προεξοφληθεί πλήρως από τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμά η JP Morgan, για αυτό και πιστεύει ότι οι τίτλοι είναι ακριβοί αυτή τη στιγμή, έπειτα από την απότομη συρρίκνωση του spread που προκάλεσε ο πρώτος γύρος των εκλογών.

Πάντως, με την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, ο αμερικανικός επενδυτικός χαρακτηρίζει εποικοδομητικές τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των ελληνικών ομολόγων και περιμένει ότι αυτά θα συνεχίσουν να εμφανίζουν απόδοση μικρότερη των αντίστοιχων ιταλικών.

Στους παράγοντες που επιδρούν θετικά στα ελληνικά ομόλογα, η JP Morgan συγκαταλέγει τα ισχυρά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά θεμελιώδη, το σταθερό πολιτικό σκηνικό και την υψηλή πιθανότητα ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας έως τα τέλη του 2023.

«Με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα να εμφανίζουν τώρα αποδόσεις πολύ μικρότερες των ιταλικών και αντίστοιχες των κυπριακών, πιστεύουμε ότι η αγορά ήδη προεξοφλεί την πιθανή αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα στο κοντινό μέλλον», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.  

Έτσι, εκτιμούν ότι οι ελληνικοί τίτλοι δεν είναι ελκυστικοί στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά θα επεδίωκαν αύξηση θέσεων σε overweight σε κάθε διεύρυνση των spreads.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ισπανία αποτελεί την αγαπημένη επιλογή της JP Morgan από την περιφέρεια αυτή τη στιγμή, με τον οίκο να δηλώνει ουδέτερος απέναντι στην Ελλάδα και την Ιταλία και underweight για την Πορτογαλία, στις τρέχουσες αποτιμήσεις. 

Διαβάστε επίσης: 

Moody’s: Credit positive οι εκλογές – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση χρέους

ING: Οι προκλήσεις για τον Κυρ. Μητσοτάκη – Οι σκιές πάνω από την οικονομία

DZ Bank: Το μπλε θαύμα της Ελλάδας – Μένει μόνο ένα μικρό βήμα για την επενδυτική βαθμίδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News