Business & Finance Σάββατο 24/06/2023, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Bloomberg: Οι αγορές ελπίζουν σε μία σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα

Bloomberg: Οι αγορές ελπίζουν σε μία σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα

Το momentum που επιδεικνύουν οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών μπορεί να αντιστραφεί εάν οι αυριανές κάλπες δεν φέρουν μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πορεία που ήδη ακολουθείται, εκτιμά το Bloomberg.

Εάν χρειαστούν και τρίτες εκλογές, που θα φέρουν περισσότερη πολιτική αστάθεια, η δυναμική της αγοράς μπορεί να αντιστραφεί, ακόμη και την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, που έχασε πριν από 13 χρόνια, σημειώνει.

Bloomberg: Οι αγορές ελπίζουν σε μία σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα-1

Πάντως, το Bloomberg αναφέρει ότι με βάση το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου,  είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει και αυτή τη φορά. Η πρόκληση είναι εάν θα μπορέσει να σχηματίσει μια μονοκομματική κυβέρνηση ή εάν δεν θα εξασφαλίσει και πάλι την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μια κυβέρνηση συνασπισμού φαίνεται να αποκλείεται, καθώς κανένας από τους αρχηγούς των κομμάτων δεν θέλει να συνεργαστεί με τους άλλους, σημειώνει το δημοσίευμα. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του, μπορεί να διεξαχθούν και τρίτες εκλογές σε περίπου ένα μήνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Bloomberg: Τι θέλουν οι αγορές από την Ελλάδα και το σενάριο καταστροφής

Το θαύμα των ελληνικών ομολόγων – Πώς το εξηγούν BofA, Goldman Sachs και Danske Bank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News