Business & Finance Κυριακή 18/06/2023, 14:57
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Ο επιχειρηματίας Hogarth, συνιδρυτής της SongKick, θα ηγηθεί της taskforce για την AI

Βρετανία: Ο επιχειρηματίας Hogarth, συνιδρυτής της SongKick, θα ηγηθεί της taskforce για την AI

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο επιχειρηματίας Ian Hogarth θα ηγηθεί της νέας ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τους κινδύνους για την ασφάλεια που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Rishi Sunak πρότεινε το Λονδίνο ως μια πιθανή παγκόσμια έδρα μίας ρυθμιστικής αρχής της τεχνητής νοημοσύνης, με τη Βρετανία να έχει προγραμματίσει να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής για τους κινδύνους της αργότερα φέτος.

Ο Hogarth, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της υπηρεσίας εντοπισμού συναυλιών SongKick, που πωλήθηκε στη Warner Music το 2017, επιλέχθηκε να ηγηθεί της ομάδας εργασίας AI Foundation Model Taskforce του Ηνωμένου Βασιλείου με αποστολή να προωθήσει την έρευνα αιχμής για την ασφάλεια ενόψει της εν λόγω συνόδου κορυφής.

«Ο πρωθυπουργός έχει παρουσιάσει ένα τολμηρό όραμα για το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να ενισχύσει τον τομέα της ασφάλειας της ΤΝ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν διέθετε επαρκείς πόρους, ακόμη και όταν οι δυνατότητες της ΤΝ έχουν επιταχυνθεί», ανέφερε ο Hogarth.

«Είναι τιμή μου να έχω την ευκαιρία να προεδρεύω μιας τόσο σημαντικής αποστολής ενόψει της πρώτης παγκόσμιας συνόδου κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση δέσμευσε αρχικά 100 εκατομμύρια λίρες (128,17 εκατομμύρια δολάρια) για τη σύσταση της ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τους κινδύνους γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και θα διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια. Θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη διεθνών προστατευτικών μέτρων, όπως κοινά πρότυπα και υποδομές ασφάλειας και προστασίας.

«Όσο περισσότερο προχωρά η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την παροχή καλύτερων δημόσιων υπηρεσιών», ανέφερε ο Sunak. «Όμως, με τέτοιες δυνατότητες να μεταμορφώσουν το μέλλον μας, οφείλουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News