Business & Finance Κυριακή 18/06/2023, 14:35
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Επιπλέον 16 εκατ. λίρες για ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας στον κυβερνοχώρο

Βρετανία: Επιπλέον 16 εκατ. λίρες για ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας στον κυβερνοχώρο

Η Βρετανία δήλωσε την Κυριακή ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμά της για να βοηθήσει την άμυνα της Ουκρανίας στον κυβερνοχώρο, καθώς ξεκινάει μια αντεπίθεση εναντίον της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωσή της, η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα παράσχει άλλα 16 εκατομμύρια λίρες (20,5 εκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για άλλα 9 εκατομμύρια λίρες να προέλθουν από διεθνείς συμμάχους.

Το Λονδίνο δήλωσε ότι το πακέτο -το οποίο προστίθεται στα 6,35 εκατομμύρια λίρες που ανακοινώθηκαν πέρυσι- θα εξοπλίσει καλύτερα την Ουκρανία για να υπερασπιστεί τις κρίσιμες εθνικές υποδομές της από τις ρωσικές επιθέσεις, ενισχύοντας την προσπάθεια του Κιέβου να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

«Οι τρομακτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται στη βάρβαρη χερσαία εισβολή της, αλλά περιλαμβάνουν επίσης αρρωστημένες προσπάθειες επίθεσης στις κυβερνοϋποδομές της, οι οποίες παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες, από τις τράπεζες μέχρι τον ενεργειακό εφοδιασμό, στον αθώο ουκρανικό λαό», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak.

«Αυτή η χρηματοδότηση είναι κρίσιμη για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις, να ενισχυθούν οι άμυνες της Ουκρανίας στον κυβερνοχώρο και να αυξηθεί η ικανότητα της χώρας να εντοπίζει και να απενεργοποιεί το επιτιθέμενο κακόβουλο λογισμικό».

Την επόμενη εβδομάδα ο Sunak θα ζητήσει επίσης από επιχειρηματίες και επιχειρήσεις να εντείνουν τις επενδύσεις τους στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να ανοικοδομήσει την οικονομία της χώρας μετά την εισβολή της Ρωσίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News