Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 22:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman και Morgan Stanley: Βλέπουν «πράσινα βλαστάρια» στη Wall Street

Goldman και Morgan Stanley: Βλέπουν «πράσινα βλαστάρια» στη Wall Street

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan Stanley δήλωσαν ότι βλέπουν «πράσινα βλαστάρια» στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής που παρουσιάζουν προβλήματα, καθότι προέβησαν σε μεγάλης κλίμακας απολύσεις αφού τα υψηλότερα επιτόκια έχουν κάμψει τη δραστηριότητά τους.

Οι εταιρείες της Wall Street βρίσκονται αντιμέτωπες με μια από τις πιο αδύναμες περιόδους των τελευταίων ετών, ακόμη και σύμφωνα με τα πρότυπα των μοντέλων της επενδυτικής τραπεζικής, με έλλειψη δραστηριότητας και συμφωνιών στις κεφαλαιαγορές, καθώς επίδοξοι αγοραστές και πωλητές αγωνίζονται να συμφωνήσουν στην τιμή.

Ωστόσο, μετά από αρκετά τρίμηνα πτώσης των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική, ο Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley και ο Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman δήλωσαν ότι το χρηματοοικονομικό περιβάλλον παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Νιώθω ότι έχουμε πιάσει κατώτατο σημείο. Απλώς αισθάνομαι τώρα ότι ο τόνος είναι λίγο καλύτερος», είπε ο Γκόρμαν σε συνέδριο που διοργάνωσε η Morgan Stanley. «Βλέπουμε ξεκάθαρα περισσότερους πράσινους βλαστούς. Κάνω περισσότερες συζητήσεις με CEO».

Ο Γκόρμαν, ο οποίος σχεδιάζει να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος μέσα στους επόμενους 12 μήνες, είπε επίσης ότι η Morgan Stanley είναι «απίθανο» να επιδιώξει περαιτέρω απολύσεις μεγάλης κλίμακας στο εγγύς μέλλον, αφού η τράπεζα περιέκοψε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες.

«Δεν μπορείς ποτέ να πεις με σιγουριά, αλλά είναι απίθανο να επιστρέψουμε σε αυτόν τον κόσμο», είπε σχετικά με τις πρόσφατες περικοπές θέσεων εργασίας, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ο αριθμός των εργαζομένων της τράπεζας βρίσκεται εκεί «όπου θέλαμε να φθάσει».

Ο Σόλομον της Goldman Sachs ανέφερε ότι αναμένει να επιταχυνθεί η δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών καθώς οδεύουμε προς το 2024. «Στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι χρειάζονται κεφάλαια, μπορούν να αναβάλουν ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν μπορούν να τις αναβάλουν επ’ αόριστον».

Σε μία ένδειξη ζωής στην ετοιμοθάνατη αγορά των ΗΠΑ για αρχικές δημόσιες προσφορές, η αλυσίδα εστιατορίων Cava αύξησε το εύρος της τιμής για την προγραμματισμένη εισαγωγή της αυτή την εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Γκόρμαν πρόσθεσε ότι είναι απίθανο η Φέντεραλ Ριζέρβ – η οποία αύξησε το επιτόκιο της μεταξύ 5% και 5,25% – να μειώσει τα επιτόκια φέτος, αλλά στη συνέχεια τα επιτόκια μπορεί να αρχίσουν να μειώνονται «κάποια στιγμή» το 2024.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Σόλομον προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα προκλητικό περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και επίμονου πληθωρισμού, ακόμη και αν η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αποφύγει την ύφεση.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Τα δεινά από την αγορά εμπορικών ακινήτων δεν έχουν τελειώσει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News