Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 20:41
BUSINESS & FINANCE

Η Νέα Υόρκη καθυστερεί την εφαρμογή του νόμου που στοχεύει την Airbnb

Η Νέα Υόρκη καθυστερεί την εφαρμογή του νόμου που στοχεύει την Airbnb

Η πόλη της Νέας Υόρκης συμφώνησε να καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο την εφαρμογή του νέου δημοτικού νόμου που απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των βραχυχρόνιων μισθώσεων να εγγραφούν για άδεια λειτουργίας.

Η Airbnb Inc. και τρεις τοπικοί φορείς άσκησαν την 1η Ιουνίου αγωγή για να εμποδίσουν την εφαρμογή του κανονισμού, ο οποίος επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, λέγοντας ότι ισοδυναμεί με de facto απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην πόλη. 

Σε μια δικαστική αναφορά την Παρασκευή, η πόλη δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει ποινές ούτε θα ζητήσει την επιβολή προστίμων ή κυρώσεων που να σχετίζονται με τον νόμο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η Airbnb συνεχίζει το δικαστικό αγώνα της.

«Ενώ είμαστε χαρούμενοι εκ μέρους των επισκεπτών και των ιδιοκτήτες των οποίων τα καλοκαιρινά σχέδια και οι ενοικιάσεις δεν θα επηρεάζονται πλέον από αυτούς τους κανόνες, ελπίζουμε ότι η πόλη θα χρησιμοποιήσει τον επιπλέον χρόνο για να συνεργαστεί μαζί μας σε μια λογική εναλλακτική λύση που θα ωφελήσει τους ιδιοκτήτες, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία», ανέφερε σε δήλωσή της η Karen Dunn, δικηγόρος της Airbnb.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2022, απαιτεί από τους ιδιοκτήτες που θέλουν να καταχωρίσουν στην Airbnb ή σε άλλες πλατφόρμες να εγγραφούν στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία και να λάβουν άδεια λειτουργίας και απαγορεύει στις εταιρείες να εισπράττουν τέλη κράτησης για μη καταχωρημένα ακίνητα. Διαμερίσματα με εκκρεμείς παραβάσεις του κώδικα πυρασφάλειας ή εντολές εκκένωσης δεν θα μπορούν να εγγραφούν.

Η Airbnb μάχεται εδώ και χρόνια για τους κανονισμούς που εφαρμόζει η πόλη, οι οποίοι είναι από τους αυστηρότερους στη χώρα και ουσιαστικά απαγορεύουν τις περισσότερες βραχυχρόνιες μισθώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Τρόπους να απαγορεύσει τη βραχυχρόνια μίσθωση στο κέντρο της πόλης αναζητά η Φλωρεντία

Τέλος τα πάρτι σε Airbnb – Η εταιρεία ζητά από τους γείτονες να γίνουν «καρφιά»

Ανταλλαγές σπιτιών και βόλτες με σκύλους: Λύσεις για φθηνές εναλλακτικές διακοπές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS