Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 21:14
ΒUSINESS & FINANCE

Γέλεν: Δεν θα την εκπλήξουν νέες συγχωνεύσεις τραπεζών

Γέλεν: Δεν θα την εκπλήξουν νέες συγχωνεύσεις τραπεζών

Δεδομένου του ευρύτερου κλίματος στον τραπεζικό τομέα είναι πιθανό να συγχωνευτούν κάποιες μικρότερες τράπεζες, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. 

«Υπάρχουν κίνητρα για να δούμε συγχωνεύσεις και δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν έβλεπα κάτι τέτοιο το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε η Γέλεν σε συνέντευξή της στο Squawk Box του CNBC. 

Η Aμερικανίδα υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι αναμένει να υπάρξουν «ζητήματα» στην αγορά εμπορικών ακινήτων λόγω της αύξησης της τηλεργασίας. 

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα ήθελε να δει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα να απειλείται από περαιτέρω συγκεντρωτισμό, όμως θα ήταν κατανοητό δεδομένης της πίεσης στα κέρδη που αντιμετωπίζουν ορισμένες τράπεζες.

«Έχουμε δει τόσο μεγάλες αλλαγές σε στάσεις και συμπεριφορές όσον αφορά την τηλεργασία. Και ειδικά σε ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων. Πιστεύω ότι οι τράπεζες γενικά προετοιμάζονται για αναδιαρθρώσεις και δυσκολίες στη συνέχεια» ανέφερε η Γέλεν σχετικά με την αγορά εμπορικών ακινήτων. 

Η Γέλεν προσέθεσε δε, ότι τα stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών έδειξαν ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να διαχειριστούν τυχόν ανατροπές.

«Η γενική μου ανάγνωση είναι ότι το επίπεδο της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ενώ θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα, οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστούν τις πιέσεις».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Γέλεν: Μοναδική θετική έκβαση η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους

ΔΝΤ: Η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ θα είχε «σκληρό αντίκτυπο» στην παγκόσμια οικονομία

Yellen: Το FSOC θα αυστηροποιήσει τους κανόνες αξιολόγησης κινδύνου για μη τραπεζικές επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News