Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 16:06
BUSINESS & FINANCE

Τσαμάζ: Προσήλωση στο επενδυτικό πλάνο – Τα σχέδια του ΟΤΕ

Οι ισχυρές επιδόσεις του ΟΤΕ αποτελούν πραγματικό επίτευγμα δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO, Μιχ. Τσαμάζ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση

Τσαμάζ: Προσήλωση στο επενδυτικό πλάνο – Τα σχέδια του ΟΤΕ

Οι ισχυρές επιδόσεις του ΟΤΕ αποτελούν πραγματικό επίτευγμα δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχ. Τσαμάζ. Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΤΕ, επισήμανε πως υλοποιήθηκαν όλοι οι οικονομικοί και λειτουργικοί στόχοι που είχαν τεθεί. «Κόντρα σε αυτό το περιβάλλον, εμείς συνεχίσαμε την αναπτυξιακή μας πορεία, αυξάνοντας τα έσοδα και την κερδοφορία EBITDA κατά 4%, ενώ και οι ταμειακές μας ροές αυξήθηκαν κατά 24%», ανέφερε.

Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι η διοίκηση του ομίλου είναι προσηλωμένη στο επενδυτικό της πλάνο. Όπως είπε, πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου 5G. «Έχοντας πετύχει 80% πληθυσμιακή κάλυψη στο τέλος του 2022, στοχεύουμε στο 90% για το 2023, και σε πάνω από 90% στις μεγάλες πόλεις. Η συνεχής συνδεσιμότητα, η αξιοπιστία και η ταχύτητα του δικτύου αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που χτίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών και προσελκύουν καινούργιους», πρόσθεσε ο CEO του ΟΤΕ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η δραστηριοποίηση του ΟΤΕ στο Β2Β και το ICT αποτελεί καθοριστικό παράγοντα όχι μόνο για τη δική μας μελλοντική εξέλιξη, αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και του δημοσίου. Σχετικά με την οπτική ίνα, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι μέχρι το τέλος του 2023 στόχος της εταιρείας είναι να έχει φθάσει τα 1,4 εκατ. σπίτια, ενώ να σημειωθεί ότι πέρυσι προστέθηκαν επιπλέον 350.000 σπίτια. Απώτερος σκοπός είναι να έχει καλύψει τα δύο τρίτα ή διαφορετικά να έχει φθάσει τα 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2027. Η αξιοπιστία του ΟΤΕ έχει οδηγήσει σε αύξηση της συνδρομητικής του βάσης στις συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ.

Πέραν της επέκτασης του δικτύου 5G και την περαιτέρω διείσδυση της οπτικής ίνας, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ομίλου περιλαμβάνει και την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών με γνώμονα τις σύγχρονες τεχνολογίες καθώς και των ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών που έχει λανσσάρει τα τελευταία χρόνια, όπως το BOX και payzy. Τέλος, σχετικά με την Telecom Romania o κ. Τσαμάζ είπε ότι στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι η εταιρεία στην Ρουμανία κινείται σωστά και παραμένει υγιής και αν βρεθεί το κατάλληλο τίμημα θα την πουλήσουμε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

BC Partners: Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Η στρατηγική μας έχει αποτελέσματα – Δεν θα αυξήσουμε τις τιμές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News