Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 14:23
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και προσφέρει δάνεια ρευστότητας, ψηφιακής αναβάθμισης και πράσινης μετάβασης με προνομιακούς όρους

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην ευνοϊκή αυτή συγκυρία, και ίσως ειδικά λόγω αυτής, η επιχείρησή σας μπορεί να έχει ανάγκη από επενδύσεις έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς. 

Ίσως σχεδιάζετε να προχωρήσετε στην ψηφιακή αναβάθμιση της επιχείρησής σας, ίσως έχετε ήδη εκκινήσει τη διαδικασία πράσινης μετάβασης. Όσο ιδιαίτερες κι αν είναι οι ανάγκες της επιχείρησής σας, όσο φιλόδοξα κι αν είναι τα επενδυτικά σας σχέδια, ένα από τα νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, μπορεί να αποτελεί την κατάλληλη λύση για εσάς. Μέσω της συμμετοχής της στο Business Growth Fund της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα εξασφάλισε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δύο προγράμματα με προνομιακούς όρους, τα οποία χρηματοδοτούνται κατά 60% από την Εθνική και κατά 40% άτοκα από την ΕΑΤ. 

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-1

Πιο συγκεκριμένα, παρέχονται, Πράσινα συγχρηματοδοτούμενα δάνεια, για επενδύσεις μέσω μίας ή περισσότερων δράσεων που περιλαμβάνονται στα 3 υποπρογράμματα: Υποπρόγραμμα 1 – Δάνεια πράσινης κινητικότητας (Green mobility loans): με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών επαναφόρτισης και ανεφοδιασμού οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, την αναβάθμιση/επέκταση υφιστάμενων σταθμών ενέργειας σε σταθμούς φόρτισης μέσων μεταφοράς χαμηλών ή μηδενικών ρύπων και τη δημιουργία τοπικών μονάδων παραγωγής ή αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ, για τους σκοπούς λειτουργίας της υποδομής επαναφόρτισης. Υποπρόγραμμα 2 – Δάνεια ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων (Loans for energy upgrade): για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με σκοπό την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης επαγγελματικών κτιρίων (βιομηχανικού, βιοτεχνικού, εμπορικού ή άλλου αποκλειστικά επαγγελματικού σκοπού). Υποπρόγραμμα 3 – Δάνεια για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Green Renewable Energy): για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, η οποία αφορά νέες εγκαταστάσεις, αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, στη διαμόρφωση του χώρου, καθώς και παραγωγή, αποθήκευση, διανομή και μετάδοση της παραγόμενης ενέργειας, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια, η αιολική ενέργεια και η γεωθερμική ενέργεια.

Επίσης, αν σχεδιάζετε να αναπτύξετε τις ψηφιακές υποδομές της επιχείρησής σας (αγοράζοντας εξοπλισμό και λογισμικό, δορυφορικές τεχνολογίες, ιστοτόπους, υπηρεσίες cloud κ.ο.κ.), να εκπαιδεύσετε τους εργαζόμενους σας σε θέματα ψηφιακών τεχνολογιών ή να προσλάβετε ειδικούς στην πληροφορική, το digital marketing και τα social media, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα από τα παρεχόμενα δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει από 25 χιλιάδες έως 1 εκατ. ευρώ σε διάστημα από δύο έως 10 έτη, με περίοδο χάριτος μέχρι 24 μήνες, θα μπορέσετε, επίσης, να χρηματοδοτήσετε την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών (π.χ. τρισδιάστατη εκτύπωση, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, drones, εικονική πραγματικότητα) αλλά και να καλύψετε τις αμοιβές εξειδικευμένων συμβούλων για την ανάλυση των αναγκών σας και την εκπόνηση μελέτης της απαιτούμενης επένδυσης. 

Το επιτόκιο για το τμήμα του δανείου της Εθνικής Τράπεζας σε όλα τα προγράμματα μπορεί να είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor 3 μηνών συν περιθώριο, ή σταθερό για όλη τη διάρκεια της χρηματοδότησης (επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά του Ν. 128/75). Επιπρόσθετα, χάρη στην επιδότηση επιτοκίου, για τα πρώτα δύο χρόνια το επιτόκιο για το τμήμα του δανείου της Τράπεζας μειώνεται κατά 3%.

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-2

Αν ενδιαφέρεστε για ένα από τα παραπάνω προγράμματα, μπορείτε να υποβάλετε άμεσα την αίτηση σας στην πλατφόρμα HDB-KYC επιλέγοντας την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότησή σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταχωρήσετε σχετικό αίτημα στην πλατφόρμα ΠΣΚΕ επιλέγοντας την Εθνική Τράπεζα και να υποβάλετε τα δικαιολογητικά σας σε ένα κατάστημα της Εθνικής. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προγράμματα χρηματοδοτήσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, θα βρείτε εδώ. Για λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον υπεύθυνο Relationship Manager της Τράπεζας.

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-3

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News