Business & Finance Τρίτη 30/05/2023, 22:39
ΒUSINESS & FINANCE

Fidelity: Στο 33% της τιμής αγοράς του η αξία του Twitter

Fidelity: Στο 33% της τιμής αγοράς του η αξία του Twitter

Το Twitter αξίζει τώρα μόλις το ένα τρίτο από όσα πλήρωσε ο Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη Fidelity, η οποία πρόσφατα υποβάθμισε την αξία του μεριδίου της στην εταιρεία.

Ο Μασκ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πλήρωσε υπερβολικά για το Twitter, πρόσφερε στους εργαζομένους νέες επιχορηγήσεις υπό μορφή μετοχών νωρίτερα αυτό το έτος που αποτίμησαν την εταιρεία στα 20 δισ. δολάρια. Δεν είναι σαφές πώς έφτασε το Fidelity στη νέα του αποτίμηση ή εάν λαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες από την εταιρεία.

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία του μεριδίου της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς. Ακολούθησαν περαιτέρω υποβαθμίσεις το Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Το Twitter αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Μετά την επιβάρυνση της εταιρείας με χρέος 13 δισ. δολαρίων, οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις που ελήφθησαν και οι αλλαγές στις οποίες προέβη ο Μασκ όσον αφορά στο περιεχόμενο οδήγησαν τα διαφημιστικά έσοδα σε μείωση κατά 50%, όπως δήλωσε ο Μασκ το Μάρτιο. Η προσπάθεια ανάκτησης αυτών των εσόδων με την επιβολή συνδρομών στο Twitter Blue έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Στα τέλη Μαρτίου, λιγότερο από το 1% των μηνιαίων χρηστών του Twitter είχαν εγγραφεί.

Η επένδυση του Μασκ στο Twitter ανέρχεται πλέον σε 8,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο οποίος χρησιμοποιεί την αποτίμηση του Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του. Ο Μασκ ξόδεψε περισσότερα από 25 δισ. δολάρια για να αποκτήσει το 79% των μετοχών της εταιρείας πέρυσι.

O τελευταίος γύρος πτώσης διαγράφει περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία των 187 δισ. δολαρίων του Μασκ, σύμφωνα με τον δείκτη. Παρά τα προβλήματα του Twitter, η περιουσία του Μασκ είναι αυξημένη ωστόσο κατά 48 δισ. δολάρια φέτος, κυρίως χάρη στην αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla κατά 63%.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Twitter: «Γυρίζει την πλάτη» στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παραπληροφόρηση

Twitter: Μειώθηκε το ενδιαφέρον των κορυφαίων χρηστών, μετά την εξαγορά του Musk

Μέσα στο καλοκαίρι ο ανταγωνιστής του Twitter από το Instagram

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News