Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 22:05
ΒUSINESS & FINANCE

JPMorgan: Χάνουν την εργασία τους 1000 εργαζόμενοι της First Republic

JPMorgan: Χάνουν την εργασία τους 1000 εργαζόμενοι της First Republic

Η JPMorgan Chase & Co. γνωστοποίησε ότι θα χάσουν τη θέση εργασία τους περίπου 1.000 εργαζόμενοι της First Republic Bank, μετά την εξαγορά του προβληματικού πιστωτικού ομίλου. 

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα πρόσφερε πλήρες ωράριο ή μεταβατικούς ρόλους στο 85% των περίπου 7.000 εργαζομένων που εξακολουθούσαν να απασχολούνται στην First Republic όταν κατέρρευσε, ενώ στους υπόλοιπους δεν θα υπάρξει καμία προσφορά, όπως ανέφερε άτομο που γνωρίζει την κατάσταση. Η προσωρινή απασχόληση θα είναι διάρκειας τριών, έξι, εννέα και 12 μηνών, ανάλογα με τη θέση, όπως είπε το συγκεκριμένο άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 

«Από την εξαγορά της First Republic την 1η Μαίου, είμαστε διαφανείς με τους εργαζομένους μας και ανταποκριθήκαμε στη δέσμευσή μας να προσαρμόσουμε το εργασιακό καθεστώς τους σε διάστημα 30 ημερών. Αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε αγωνία και στρες από το Μάρτιο και ευελπιστούμε ότι η σημερινή γνωστοποίηση θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση», ανέφερε εκπρόσωπος της JPMorgan. 

Πρώην εργαζόμενοι της First Republic στους οποίους δεν προσφέρθηκαν θέσεις εργασίας στη JPMorgan «θα λάβουν μισθούς και μπόνους που καλύπτουν 60 ημέρες εργασίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

Η First Republic ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου ότι θα περικόψει έως και το 25% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο μίας σειράς ενεργειών που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την προβληματική τράπεζα και να καθησυχάσουν τους επενδυτές. Αυτά τα μέτρα τελικά δεν ήταν αρκετά και η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατασχέθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που δεν έλαβαν προσφορά από την JPMorgan αποτελούν μέρος των σχεδιαζόμενων περικοπών της First Republic.

Η JPMorgan, η οποία είχε 296.877 υπαλλήλους στα τέλη Μαρτίου, κέρδισε τους αντιπάλους στη δημοπρασία που οργανώθηκε από την κυβέρνηση για την εξαγορά της First Republic. Ως μέρος της προσφοράς της, η JPMorgan απέκτησε περίπου δάνεια της First Republic αξίας 173 δισ.δολαρίων, χρεόγραφα αξίας 30 δισ.δολαρίων και καταθέσεις ύψους 92 δισ.δολαρίων και στη συνέχεια κλήθηκε να αποφασίσει τι να κάνει με τους υπαλλήλους της, δεκάδες από τους οποίους έπαιρναν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το έτος.

 

 

 
 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News