Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 19:57
BUSINESS & FINANCE

Ιταλία: Προσαρμογή της εκπτωτικής περιόδου στις νέες κλιματικές συνθήκες ζητούν εταιρείες ένδυσης

Ιταλία: Προσαρμογή της εκπτωτικής περιόδου στις νέες κλιματικές συνθήκες ζητούν εταιρείες ένδυσης

Τα μεγαλύτερης διάρκειας καλοκαίρια και οι ηπιότεροι χειμώνες στην Ιταλία ώθησαν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης να ζητήσουν αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των εποχικών εκπτώσεων.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης συχνά επιδιώκουν να μειώσουν τις τιμές στα αποθέματα που δεν έχουν πωληθεί, για να αδειάσουν τα ράφια τους για την επόμενη σεζόν. Το χρονοδιάγραμμα των εποχιακών μειώσεων τιμών στην Ιταλία αποφασίζεται από τις περιφερειακές αρχές, μετά από διαβούλευση με τις ενώσεις λιανικού εμπορίου.

Παραδοσιακά, οι λιανοπωλητές στην Ιταλία άρχισαν να κάνουν εκπτώσεις στα καλοκαιρινά ρούχα στις αρχές Ιουλίου και στα χειμωνιάτικα στις αρχές Ιανουαρίου.

Όμως, όπως σημειώνει το Reuters, η OVS και η Pianoforte Holding δήλωσαν ότι οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα πρέπει να αναβληθούν, καθώς ο βροχερός καιρός σήμαινε ότι οι αγοραστές καθυστερούν να ψωνίσουν καλοκαιρινά ρούχα.

«Οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει να ευθυγραμμίσουμε το ημερολόγιο των πωλήσεων με το νέο κλιματικό πρότυπο», δήλωσε ο Gianluigi Cimmino, διευθύνων σύμβουλος της Pianoforte Holding, στην οποία ανήκουν η εταιρεία λιανικής πώλησης εσωρούχων και μαγιό Yamamay και η εταιρεία κατασκευής τσαντών Carpisa.

Ο Cimmino δήλωσε ότι ζητά να αναβληθούν οι θερινές εκπτώσεις για τα μέσα Ιουλίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News