Business & Finance Τρίτη 16/05/2023, 10:41
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Σε άνιση πορεία η ανάκαμψη μετά την πανδημία

Πολύ κάτω των προβλέψεων ήταν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα. Η βιομηχανική παραγωγή ανέκμαψη κατά 5,6% έναντι προβλέψεων για 10,9%

Κίνα: Σε άνιση πορεία η ανάκαμψη μετά την πανδημία

Πολύ κάτω των προβλέψεων ήταν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, καθώς η χώρα συνεχίζει να καταγράφει μια άνιση πορεία ανάκαμψης από τον αντίκτυπο των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί κατά της Covid.

Η βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε κατά 5,6% έναντι εκτιμήσεων σε έρευνα του Reuters για αύξηση 10,9%, ενώ τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 3,9%. Οι πωλήσεις λιανεμπορίου αυξήθηκαν κατά 18,4%, χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 21%. Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία αυξήθηκαν κατά 4,7%, έναντι προσδοκιών για 5,5% και αύξησης 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

«Η Κίνα βρίσκεται στο στάδιο της ανάκαμψης, σε σύγκριση με πέρυσι τα νούμερα είναι θετικά, αλλά το εάν είναι η ανάκαμψη αρκετά καλή για την αγορά ή αρκετά καλή για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών – αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα», δήλωσε ο αναλυτής μετοχών της BofA Securities China, Winnie Wu, στο «Street Signs Asia» του CNBC.

Τα τελευταία στοιχεία της Κίνας δείχνουν μια μεικτή εικόνα στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, με τις υπηρεσίες να παραμένουν ένα φωτεινό σημείο στην οικονομία, ενώ τα στοιχεία για τη μεταποίηση υποχώρησαν σημαντικά τον Απρίλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Τι δείχνει η «τρέλα» για μπαρμπέκιου για την οικονομία της χώρας

Ιταλία: Το μυστήριο της έκρηξης των εξαγωγών προς την Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News