Business & Finance Δευτέρα 15/05/2023, 12:52
BUSINESS & FINANCE

Ευρωζώνη: Βουτιά της βιομηχανίας τον Μάρτιο λόγω Ιρλανδίας

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Μάρτιο κατά 4,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο και 1,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022. Βουτιά 26,3% στην Ιρλανδία

Ευρωζώνη: Βουτιά της βιομηχανίας τον Μάρτιο λόγω Ιρλανδίας

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε πολύ περισσότερο του αναμενόμενου τον Μάρτιο ως αποτέλεσμα της βουτιάς που κατέγραψε η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, ενώ η μεγάλη πτώση οφείλεται κυρίως στη βουτιά που κατέγραψε η Ιρλανδία, η οποία παρουσιάζει παραδοσιακά έντονη μεταβλητότητα στα νούμερα. 

Συγκεκριμένα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι στις 20 χώρες – μέλη της ευρωζώνης η παραγωγή υποχώρησε τον Μάρτιο κατά 4,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο και 1,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022. Σημειωτέον ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2,5% σε μηνιαία βάση και 0,9% σε ετήσια βάση.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιρλανδία βυθίστηκε σε ποσοστό 26,3% σε μηνιαία βάση και 26,1% σε ετήσια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών – όπως κτίρια και εξοπλισμός ο οποίος χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών – υποχώρησε 15,4% σε μηνιαία βάση και 2,1% σε ετήσια.

Ο μόνος κλάδος βιομηχανικής παραγωγής που κατέγραψε αύξηση είναι εκείνος των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, στο +2,8% σε μηνιαία βάση, αν και σε ετήσιαβάση υποχώρησε και αυτός κατά 0,8%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,7% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο 

G7: Νέος μηχανισμός για τη διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News