Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 15:30
BUSINESS & FINANCE

Novavax: Απολύει το 1/4 εργαζομένων της καθώς υποχωρεί η πανδημία

Ο κατασκευαστής εμβολίων θα ενοποιήσει τις εγκαταστάσεις και την υποδομή του ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους

Novavax: Απολύει το 1/4 εργαζομένων της καθώς υποχωρεί η πανδημία

Η Novavax Inc., μια από τις εταιρείες που προετοιμάστηκε για τα εμβόλια ενάντια στην Covid-19, θα περικόψει περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού της καθώς η πανδημία εξασθενεί.

Ο κατασκευαστής εμβολίων θα ενοποιήσει, επίσης, τις εγκαταστάσεις και την υποδομή του ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους, σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία προέβη την Τρίτη. Η εταιρεία είχε λίγο λιγότερους από 2.000 υπαλλήλους στο τέλος του περασμένου έτους.

Η είδηση προκάλεσε ανοδο στη μετοχή κατά 7% πριν το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη. Τον τελευταίο χρόνο η μετοχή είχε πτώση 86% εξαιτία των ανησυχιών για τον εάν η εταιρεία θα μπορέσει να παραμείνει σε λειτουργία.

Η Pfizer Inc., η Moderna Inc. και άλλες εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μαζική παραγωγή προϊόντων για να καταπολεμηθεί η πανδημία σε σύντομο χρονικό διάστημα, βλέπουν τώρα μια αντιστροφή της ζήτησης καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ μειώνουν τα επίπεδα συναγερμού έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό.

Όπως και άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, η Novavax προσπαθεί να συνδυάσει το εμβόλιο Covid με ένα προληπτικό φάρμακο για τη γρίπη που θα χρησιμοποιείται εποχιακά.
«Η μείωση του εργατικού μας δυναμικού ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν απαραίτητο να ευθυγραμμίσουμε καλύτερα την υποδομή και την κλίμακα μας με την ενδημικότητα της νόσου Covid», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος John Jacobs.

Τα συνολικά έσοδα της Novavax για το πρώτο τρίμηνο ήταν περίπου 81 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ, από 704 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές είχαν υπολογίσει πωλήσεις 85,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις για ολόκληρο το έτος θα κυμαίνονται από 1,4 έως 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Oelrich (Bayer): Η ΕΕ χρειάζεται αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων και ίσως και περιορισμό των εισαγωγών

Φαρμακευτικές: Αυξάνεται κατά 200 εκατ. ο προϋπολογισμός για τα φάρμακα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News