Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 21:07
ΒUSINESS & FINANCE

SVB Financial Group: Σε αδιέξοδο η διαδικασία πτώχευσης με την FDIC

SVB Financial Group: Σε αδιέξοδο η διαδικασία πτώχευσης με την FDIC

Η SVB Financial Group, o πρώην μητρικός όμιλος της τράπεζας Silicon Valley Bank που κατέρρευσε, έχει ξεμείνει από ρευστότητα, ενώ αγωνίζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία που λέει ότι είναι απαραίτητα για να προχωρήσει στη χρεοκοπία.

Η εταιρεία διαφωνεί με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) για την πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία – όπως πρακτικά από συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου – καθώς και 2 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέσχεσε η υπηρεσία μετά την πτώχευση της τράπεζας το Μάρτιο.

«Υπάρχει μια κατηγορία υλικού που η FDIC ισχυρίζεται ότι έχει κάποια δικαιώματα για τα οποία ο οφειλέτης πιστεύει επίσης ότι είναι ιδιοκτησία του», δήλωσε ο Jim Bromley, δικηγόρος που εκπροσωπεί την SVB Financial, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης την Τετάρτη. Η αγορά από την First Citizens Bank των τραπεζικών δραστηριοτήτων της SVB τον περασμένο μήνα περιέπλεξε τις διαπραγματεύσεις, είπε.

Ο δικαστής αρμόδιος για την πτώχευση στις ΗΠΑ, Μάρτιν Γκλεν, εξέφρασε επανειλημμένα την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό της υπόθεσης, ειδικά λόγω της περιορισμένης ρευστότητας της τράπεζας.

«Αυτή η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει. Ήταν σαφές από την πρώτη μέρα που ακούσαμε ότι η ρευστότητα είναι περιορισμένη και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα», ανέφερε. 

Η SVB Financial διαπραγματεύεται τόσο με την FDIC όσο και με την First Citizens προκειμένου να αποκτήσει τα επίμαχα αρχεία και είναι κοντά στην υπογραφή μιας συμφωνίας μη αποκάλυψης που θα βοηθήσει την ανταλλαγή, είπε ο Bromley.

Η SVB Financial και οι ομολογιούχοι της εξακολουθούν να περιμένουν να δουν αν θα πάρει πίσω 2 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέσχεσε η FDIC από την εταιρεία χαρτοφυλακίου πριν από την κατάθεση πτώχευσης. Ωστόσο, ο Bromley είπε ότι η τράπεζα δεν βρίσκεται σε «άμεσο κίνδυνο» και έχει 180 εκατομμύρια δολάρια στην κατοχή της.

Ένας δικηγόρος της FDIC είπε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να καθορίζει ποια πιθανά δικαιώματα «συμψηφισμού» ή αξιώσεις μπορεί να έχει η εταιρεία έναντι της SVB Financial. Ο δικαστής Glenn διέταξε το FDIC να καταθέσει δήλωση που εξηγεί την εξουσία της υπηρεσίας να παρακρατήσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια εντός μιας εβδομάδας.

«Κάνω αυτήν την ερώτηση βασικά από την πρώτη μέρα και δεν έχω λάβει καμία απάντηση», είπε ο Glenn.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News