Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 20:06
BUSINESS & FINANCE

Walmart: Αποχωρεί ο επικεφαλής του τμήματος Merchandising

Walmart: Αποχωρεί ο επικεφαλής του τμήματος Merchandising

Ο Charles Redfield, επικεφαλής του τμήματος Merchandising της Walmart, αποχωρεί τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε σε σχετικό υπόμνημα προς τους εργαζομένους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τις ΗΠΑ, John Furner.

Στο ίδιο υπόμνημα σημειώνεται ότι θα παραμείνει ως σύμβουλος της επιχείρησης.

Ο Redfield έγινε επικεφαλής του τμήματος merchandising της Walmart τον Ιανουάριο του 2022, επιβλέποντας τις σχέσεις με τους προμηθευτές και τη στρατηγική της εταιρείας σε όλες τις κατηγορίες, από τα τρόφιμα έως τα γενικά εμπορεύματα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Walmart πριν από 32 χρόνια, ως ταμίας στο Sam’s Club, ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και ανέβηκε στην ιεραρχία ως βοηθός διευθυντή εκεί.

Πριν γίνει επικεφαλής του τμήματος merchandising της Walmart, είχε διοριστεί επικεφαλής του merchandising της Asda, μιας βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που εξαγόρασε και αργότερα πούλησε η Walmart, το 2010. Αργότερα διετέλεσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος merchandising για τη Sam’s Club και εκτελεστικός αντιπρόεδρος τροφίμων για τη Walmart U.S.

Η Walmart τον Φεβρουάριο έδωσε μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη προοπτική για το επόμενο οικονομικό έτος, λέγοντας ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων της Walmart στις ΗΠΑ θα αυξηθούν μεταξύ 2% και 2,5% εξαιρουμένων των καυσίμων. Η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψη αυτή στην ενημέρωση των επενδυτών την περασμένη εβδομάδα στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο αντικαταστάτης του Redfield δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News