Business & Finance Τρίτη 11/04/2023, 12:38
BUSINESS & FINANCE

O Buffett επενδύει στους ιαπωνικούς επενδυτικού οίκους «sogo shosha»

Πρόσθετες επενδύσεις στους πέντε μεγάλους επενδυτικούς οίκους, γνωστούς ως «sogo shosha», εξετάζει ο Warren Buffett

O Buffett επενδύει στους ιαπωνικούς επενδυτικού οίκους «sogo shosha»

Κέρδη στα ιαπωνικά χρηματιστήρια προκάλεσαν οι δηλώσεις του Warren Buffett ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις σε πέντε μεγάλους ιαπωνικούς επενδυτικούς οίκους, γνωστούς ως «sogo shosha». Σε συνέντευξή του στο Nikkei, ο Buffett, πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο για νέες επενδύσεις στους πέντε μεγάλους οίκους, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ περήφανος» για τις επενδύσεις του σε αυτούς.

Η Mitsubishi Corp. σημείωσε άνοδο 2,7% στις απογευματινές συναλλαγές της Ιαπωνίας, η Mitsui & Co. κέρδισε 2,6%, η Itochu Corp ενισχύθηκε κατά 2,5% και η Marubeni Corp. κατά 3,7%. Η Sumitomo Corp. επίσης σημείωσε άνοδο 2,7%.

Ο  Buffett δήλωσε στον Nikkei ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις εταιρείες αργότερα μέσα στην εβδομάδα «για να συζητήσει πραγματικά μόνο γύρω από τις επιχειρήσεις τους και να υπογραμμίσει την υποστήριξή του». Οι πέντε μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι της Ιαπωνίας ή αλλιώς sogo shosha, είναι όμιλοι ετερογενών δραστηριοτήτων που εισάγουν τα πάντα, από ενέργεια και μέταλλα μέχρι τρόφιμα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, στην Ιαπωνία όπου οι πόροι είναι σπάνιοι. Παρέχουν, επίσης, υπηρεσίες σε κατασκευαστές. Οι επενδυτικοί οίκοι βοήθησαν στην ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας και συνέβαλαν στην παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεών της.

Η Berkshire Hathaway αγόρασε για πρώτη φορά μερίδια σε επενδυτικούς οίκους της Ιαπωνίας, τον Αύγουστο του 2020, αποκτώντας περίπου το 5% καθεμίας από τις εταιρείες, ενώ στα τέλη του περασμένου έτους αύξησε τις θέσεις της στους πέντε κορυφαίους οίκους στην Ιαπωνία κατά τουλάχιστον 1 ποσοστιαία μονάδα σε περισσότερο από 6% στον καθένα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο «επόμενος Warren Buffett» σκόνταψε στην αύξηση των επιτοκίων

Jay-Z: Ο Γουόρεν Μπάφετ είχε πει κάποτε ότι μπορείς να μάθεις πολλά από αυτόν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News