Business & Finance Σάββατο 8/04/2023, 19:24
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Αύξηση καταθέσεων για πρώτη φορά μετά την τραπεζική κρίση

Οι καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα τέλη Μαρτίου για πρώτη φορά σε περίπου ένα μήνα

ΗΠΑ: Αύξηση καταθέσεων για πρώτη φορά μετά την τραπεζική κρίση

Οι καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα τέλη Μαρτίου για πρώτη φορά σε περίπου ένα μήνα, δείχνοντας σημάδια σταθεροποίησης μετά τις δύο μεγαλύτερες τραπεζικές χρεοκοπίες από την οικονομική κρίση που συγκλόνισαν το τραπεζικό σύστημα και ταρακούνησαν τους καταθέτες.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα στοιχεία της Fed που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι καταθέσεις σε όλες τις εμπορικές τράπεζες αυξήθηκαν στα 17,35 τρισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαρτίου, σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, από 17,31 τρισ. δολάρια μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ήταν η πρώτη αύξηση από τις αρχές Μαρτίου και σηματοδότησε το τέλος, προς το παρόν, σε μια φυγή-ρεκόρ καταθέσεων που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank προς τα μέσα του περασμένου μήνα. 

Η δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στην ιστορία των ΗΠΑ αντίστοιχα ανάγκασαν τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να εγγυηθούν όλες τις καταθέσεις και στα δύο ιδρύματα και ώθησαν τη Fed να λάβει έκτακτα μέτρα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν τόσο στις 25 μεγαλύτερες τράπεζες με βάση το ενεργητικό όσο και στις μικρές και μεσαίες τράπεζες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Jamie Dimon: Ίσως καταρρεύσουν και άλλες τράπεζες – Πιθανότερη η ύφεση

ΗΠΑ: Αντικρουόμενα σήματα στη Fed από την αγορά εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News