Business & Finance Κυριακή 2/04/2023, 22:05
BUSINESS & FINANCE

H VW σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση του Golf

H VW σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση του Golf

Η τρέχουσα έκδοση του μοντέλου Golf της Volkswagen AG με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είναι πιθανότατα η τελευταία, καθώς οι αγορές στρέφονται προς τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της VW. 

Η όγδοη επανάληψη του αυτοκινήτου θα λάβει άλλη μια αναβάθμιση το επόμενο έτος, η οποία θα πρέπει να το διατηρήσει ελκυστικό για τους πελάτες καθ’ όλο το δεύτερο μισό της δεκαετίας, δήλωσε ο Thomas Schaefer σε συνέντευξή του στην Automobilwoche που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Εάν ο κόσμος εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά μέχρι το 2026 ή το 2027 από ό,τι αναμενόταν, τότε μπορούμε επίσης να λανσάρουμε και πάλι ένα εντελώς νέο όχημα. Αλλά δεν το πιστεύω αυτό», δήλωσε ο Schaefer. «Μέχρι στιγμής αυτό δεν προβλέπεται».

Το Golf παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1974 και αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης. Αλλά η ζήτηση για hatchback έχει μειωθεί, καθώς οι πελάτες επιλέγουν όλο και περισσότερο τα πιο ευρύχωρα SUV.

Η VW πλαισίωσε το Golf με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αδελφάκι, το ID.3, πριν από περίπου τρία χρόνια. Ο Schaefer δήλωσε ότι η VW θα μπορούσε να εξετάσει ένα ηλεκτρικό Golf με νέα τεχνολογία ήδη από το 2028, αλλά θα πρέπει να φέρει βασικά χαρακτηριστικά που θα το διακρίνουν από το ID.3.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News