Business & Finance Δευτέρα 13/03/2023, 22:16
ΒUSINESS & FINANCE

SVB: Περισσότεροι από 190 δανειολήπτες στρέφονται τώρα σε άλλες τράπεζες

SVB: Περισσότεροι από 190 δανειολήπτες στρέφονται τώρα σε άλλες τράπεζες

Περισσότερες από 190 επιχειρήσεις παγκοσμίως που έχουν λάβει δάνεια από τη Silicon Valley Bank ενδεχομένως να στραφούν τώρα σε άλλους πιστωτικούς ομίλους. 

Η SVB είχε δεσμευθεί σε συναλλαγές αξίας άνω των 70 δισ.δολαρίων στην αγορά κοινοπρακτικών δανείων με το μεγαλύτερο μέγεθος των συμφωνιών να έχει πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Συμμετείχε επίσης σε 18 συμφωνίες στην Ασία και σε 10 στην Ευρώπη.  

Ξεχωριστά, αρκετές εταιρείες μεταξύ των οποίων PCI-PAL και Trustpilot Group ανακοίνωσαν ότι έχουν μετρητά σε λογαριασμούς της SVB. Η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με έδρα τη Βρετανία, Venture Life ανακοίνωσε ότι η SVB συμμετείχε σε πιστωτική γραμμή της, που παρείχε δανεισμό ύψους έως 36 εκατ.δολαρίων. 

Στην περίπτωση μίας πιστωτικής διευκόλυνσης που δεν έχει ακόμη δοθεί, μια επιχείρηση έχει την επιλογή να περιορίσει το ύψος της συμφωνίας, απλώς μειώνοντας το μερίδιο μιας συγκεκριμένης τράπεζας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν αρκετοί δανειστές αποχώρησαν από μια πιστωτική διευκόλυνση για την Boeing το 2020 στο απόγειο της πανδημίας και το μέγεθος της συναλλαγής μειώθηκε κατά 100 εκατομμύρια δολάρια σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 30 περίπου περιπτώσεις όπου η SVB ήταν ο κύριος διαχειριστής του δανείου, οι δανειολήπτες μπορούν επίσης να ζητήσουν από άλλους δανειστές του ομίλου να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

Ήδη, φέτος η SVB συμμετείχε σε πέντε δάνεια, συμπεριλαμβανομένων αυτών προς την εταιρεία που προσφέρει λύσεις cloud RingCentral, την εταιρεία λογισμικού Ebix και την πάροχο τεχνολογικών λύσεων PTC. Το ένα-τρίτο των δανείων που είχε χορηγήσει αφορούσαν τον τεχνολογικό κλάδο. 

Firms Hit by SVB

More than 190 firms will need new lenders to fill in for Silicon Valley Bank

Source: Bloomberg

 

Στις ΗΠΑ, μία σειρά από σκιώδεις τραπεζικούς ομίλους αναδύθηκαν το προσκήνιο προσφέροντας ρευστότητα σε εταιρείες και funds που διψούσαν για ρευστό. Οι δανειολήπτες μπορούν επίσης να ζητήσουν από άλλες τράπεζες που συμμετέχουν σε κοινοπραξία να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει τώρα η SVB, μία πρακτικη που είχε χρησιμοποιηθεί ότι οι ρωσικές τράπεζες βρέθηκαν αντιμέτωπες με κυρώσεις αλλά και μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News