Business & Finance Παρασκευή 24/02/2023, 19:43
ΒUSINESS & FINANCE

Tesla: Πως θα κρατήσει το προβάδισμα στο σημερινό ανταγωνισμό

Tesla: Πως θα κρατήσει το προβάδισμα στο σημερινό ανταγωνισμό

O Έλον Μασκ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία σημαντική πρόκληση την Ημέρα του Επενδυτή της Tesla την 1η Μαρτίου: να πείσει τους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να διατηρήσει προβάδισμα μέσα στο γενικότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Η Tesla ήταν η πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων το 2022, όμως η κινεζική BYD και άλλες πλησιάζουν επικίνδυνα, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters. 

Η BYD ξεπέρασε την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων πέρυσι στην αγορά της Ασίας/Ειρηνικού, ενώ η Volkswagen κατέχει την πρώτη θέση στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη από το 2020. 

Ενώ η Tesla έκλεισε την απόσταση με την VW στην Ευρώπη, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει καλύψει το χαμένο έδαφος στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. 

Reuters Graphics
Reuters Graphics

Η πιο σημαντική πρόκληση για την Tesla προέρχεται από τις εδραιωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες και τις κινεζικές. Επίσης, αρκετές ανταγωνίστριες, μεταξύ των οποίων General Motors, Ford Motor, Mercedes-Benz, Hyundai και VW θα παρουσιάσουν τα επόμενα δύο έτη νέα ηλεκτρικά μοντέλα, από Chevrolet σε μία τιμή κάτω των 30.000 δολαρίων έως πολυτελή μοντέλα και SUVs αξίας άνω των 100.000 δολαρίων. 

Την Τετάρτη, η Mercedes χρησιμοποίησε τη Silicon Valley ως σημείο αναφοράς για να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο τα μοντέλα Mercedes του εγγύς μέλλοντος θα προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους πλούσια ροή ψυχαγωγικού και παραγωγικού περιεχομένου, μέσω “υπεροθονών” που εκτείνονται σε όλο το μήκος του ταμπλό και κάνουν τις οθόνες της Tesla να φαίνονται γραφικές. Τα στελέχη τόνισαν επίσης ότι μόνο η Mercedes διαθέτει προηγμένο, μερικώς αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης Επιπέδου 3 εγκεκριμένο για χρήση στη Γερμανία, με την έγκριση να εκκρεμεί στην Καλιφόρνια.

Στην Κίνα, η Tesla έχει μειώσει τις τιμές των πρώτων σε πωλήσεις μοντέλων της υπό την έντονη πίεση από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων BYD, Geely Automobile και Nio. 

Oι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να βρουν επίσης στήριγμα στην κινεζική κατασκευάστρια μπαταριών CATL η οποία σχεδιάζει να δημιουργήσει φθηνές μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται στα οχήματά της. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο αληθινός ιδρυτής της Tesla κατέληξε άνεργος και άφραγκος – Όχι, δεν είναι ο Elon Musk

Στην κυκλοφορία το Tesla Semi με την Pepsico να είναι ο πρώτος πελάτης

Εργοστάσιο στο Μεξικό αναμένεται να ανοίξει η Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News