Business & Finance Τετάρτη 8/02/2023, 21:13
BUSINESS & FINANCE

Στη Wells Fargo ο βετεράνος της Morgan Stanley, Jeff Hogan, ως νέος συν-επικεφαλής του τμήματος M&A

Στη Wells Fargo ο βετεράνος της Morgan Stanley, Jeff Hogan, ως νέος συν-επικεφαλής του τμήματος M&A

Η Wells Fargo διόρισε την Τετάρτη έναν κορυφαίο τραπεζίτη της Morgan Stanley ως τον νέο παγκόσμιο συν-επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών, στο πλαίσιο των προσπαθειών της τράπεζας να ενισχύσει την επενδυτική τραπεζική της υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Charles Scharf.

Ο Jeff Hogan, ο οποίος πέρασε πάνω από 25 χρόνια στη Morgan Stanley, θα ενταχθεί στη Wells Fargo αργότερα φέτος και θα έχει έδρα στη Νέα Υόρκη. Θα ηγηθεί της μονάδας διαπραγμάτευσης της Wells Fargo μαζί με τον David DeNunzio, τον σημερινό παγκόσμιο επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών της τράπεζας.

Ο Hogan, ο οποίος πιο πρόσφατα διετέλεσε συν-επικεφαλής των παγκόσμιων τεχνολογικών συγχωνεύσεων και εξαγορών στη Morgan Stanley, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του πραγματοποιώντας συμφωνίες, κυρίως στους κλάδους της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών.

Αξιοσημείωτες συμφωνίες στις οποίες ο Hogan ήταν σύμβουλος περιλαμβάνουν την απόσχιση της Nortel Networks από τον καναδικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών BCE ύψους 61,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη συγχώνευση της Suncor Energy με την PetroCanada ύψους 18,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την πώληση της MGM στην Amazon.com ύψους 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ως συν-επικεφαλής των παγκόσμιων συγχωνεύσεων και εξαγορών, ο David και ο Jeff θα συνεργαστούν στενά με την ευρύτερη ομάδα συγχωνεύσεων και εξαγορών γύρω από τη στρατηγική, τη στόχευση πελατών και το περιεχόμενο για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Wells Fargo.

Η πρόσληψη του Hogan έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Wells Fargo προσπαθεί να ενισχύσει το franchise της στον τομέα των συναλλαγών υπό τον Scharf και να κερδίσει μερίδιο αγοράς από μεγαλύτερους ανταγωνιστές της επενδυτικής τραπεζικής, όπως η Goldman Sachs Group και η JPMorgan Chase.

Πέρυσι, η Wells Fargo μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη δεκάδα των συμβούλων σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών, αφού συμμετείχε ως σύμβουλος σε διάφορες συναλλαγές υψηλού προφίλ, όπως η σχεδιαζόμενη εξαγορά της VMWare Inc. από την Broadcom Inc. ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η επικείμενη συνένωση της Kroger Co. με την Albertsons και η προτεινόμενη εξαγορά της Black Knight Inc. από την Intercontinental Exchange Inc.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News